Megjelent a soproni Plastic Ocean debütlemeze

Hosszas várakoztatás után a héten kihozta első nagylemezét a soproni székhelyű Plastic Ocean zenekar. A modern metált játszó csapat debütáló anyaga, a Wave egyszerre merít a metalcore, hardcore, deathcore és djent stílusok jellegzetességeiből. Alább végig is hallgatható az egész.

A tavaly indult banda gyakorlatilag a szintén soproni Blizard zenekarból nőtt ki, a felállásban az elődzenekar több korábbi tagja is jelen van. A srácok így meséltek a két zenekar közötti átmenetről:

Cihlár Helmut gitáros körül 2016 végére, nagyjából egy év leforgása alatt a Blizard teljes „legénysége” lecserélődött. Ekkor már Pap Gergő „Geo” volt az énekes, Cihlár Helmut a gitáros, a korábbi Blizard-tag Csordás Bálint a basszusgitáros, és Kocsis Dániel a dobos. Borzasztóan izgalmas volt ez az időszak mindenki számára, de mégsem éreztük sajátnak. Ekkor már elkezdtünk közösen számokat írni. 2016 októberében már volt annyi új számunk, hogy régi Blizard számokat a koncertjeinken nem is játszottunk.

Egy közös italozás alkalmával jött az ötlet, hogy mi lenne, ha elengednénk és létrehoznánk közösen egy új zenekart. Igazából ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy ha szeretnénk kicsit feljebb lépni, akkor el kell engednünk a Blizardot. Így 2016 decemberében a már hagyománynak számító, soproni évzáró bulinkon bejelentettük és feloszlott a Blizard zenekar. Ezt több mint két hónap hallgatás követte, persze eközben folyamatosan dolgoztunk már az új formáción.

2016 októberétől csatlakozott az akkor még névtelen formációhoz a szintén korábbi Blizard-tag Bolla Péter „Titi” gitáros posztra és rengeteg ötlettel elkezdtük a közös munkát, ami olyan jól sikerült, hogy 2017 februárjára kész lett a 8 számos lemezünk.

A Wave dalait a srácok 2017 márciusában rögzítették a gyulai No Silence stúdióban, Simon István vezetésével. A hangzáson kívül Simi felelős a lemez intrójáért, a Collision című trekkért is. Az egy hétig tartó stúdiózást a Letmeknow klipjében örökítette meg, később pedig az All About You-hoz is forgattak egy videót.

A lemez befejezését követően a Plastic Ocean koncertezni kezdett, legutóbb június elején az egri Éter fesztivál tehetségkutatóján léptek fel, ahol egy fellépési lehetőséget nyertek az A38 Hajóra. Ennek pontos dátumát később jelentik be, addig pedig július 11-én a Rockmaratonon lehet megnézni őket.

Fotó: Somogyi Lajos / Bands Through the Lens