Már három dal meghallgatható a Crippled Black Phoenix új lemezéről

A Crippled Black Phoenix töretlenül halad tovább saját útján, rengeteg nagy- és kislemez, illetve koncertalbum után szeptember 9-én jelentetik meg 12. stúdióalbumukat Banefyre címmel a Seasons of Mist gondozásában. Az angol/svéd zenekar az expreimentális, pszichedelikus, progresszív és poszt-rock sajátosságait keveri különleges zenei érzékkel, ez pedig a három új dalban is tetten érhető, amelyek közül a legfrissebb, a Bonefire épp ma debütált.

Az új anyag lesz a zenekar első lemeze Joel Segerstedt énekessel, aki a tavaly megjelent Painful Reminder/Dead Is Dead kislemezen mutatkozott be. Az éneket külön vették fel Stockholmban a Monolith és a Kapsylen stúdiókban, minden mást az angliai Lincolnshire megyében található Chapel Studiosban rögzítettek. A keverésért Kurt Ballou (Converge) volt a felelős.

Az új albumról Justin Greaves énekes-gitáros az alábbi gondolatait osztotta meg.

Nagyon szeretem az új albumot, mert más megközelítést alkalmaztunk a produkcióhoz. Részemről ez egyfajta reakció volt. Nem akartam megcsinálni ugyanazt a meleg, biztonságos Crippled Black Phoenix albumot. Tisztában vagyok vele, hogy amikor megcsináltuk az I, Vigilante lemezt, mindenki egy újabb I, Vigilante lemezt akart. Ahogy az a zenekarunknál megesik, az emberek panaszkodnak a következő lemez miatt, aztán megszeretik. Az Ellengæst olyan volt, mint az I, Vigilante. Egy rövidebb album. Sikeres volt, de mindenki még egy Ellengæstet várt. Ettől féltem, de külön odafigyeltem arra, hogy ne csináljak még egy Ellengæstet. Ez a helyes lépés. Ezért kértük fel Kurtöt, hogy keverje meg – az ő analóg, nyers erejét kerestük. Annak ellenére, hogy az albumnak vannak lágy pillanatai, azok is szúrósak. Egyszerűen csak nem akartuk megcsinálni ugyanazt az albumot kétszer. Mi sosem leszünk egy olyan zenekar, amiben az emberek megbízhatnak.

A Banefyre számlistája az alábbi lesz:

1. Intro/Incantation for the Different
2. Wyches and Basterdz
3. Ghostland
4. The Reckoning
5. Bonefire
6. Rose of Jericho
7. Blackout77
8. Down the Rabbit Hole
9. Everything Is Beautiful But Us
10. The Pilgrim
11. I’m OK, Just Not Alright
12. The Scene Is a False Prophet
13. No Regrets

A Crippled Black Phoenix augusztus 31-én Budapesten, az A38 Hajón koncertezik a Møl és az Impure Wilhelmina társaságában.