Lostprophets: megszólalt a zenekar többi tagja!

A hét legfelkapottabb, egyben legmegrázóbb híre, miszerint a korábban pedofíliával és egyéb szexuális töltetű bűncselekményekkel vádolt egykori Lostprophets-énekes, Ian Watkins bűnösnek vallotta magát tárgyalásán. Lee Gaze gitáros megszólalása után most a zenekar tett közzé egy hivatalos közleményt a Facebookon, melyben többek között kijelentik, nem tudtak az énekes felháborító tetteiről.

A közlemény:

„A héten tudomásunkra jutott, miszerint az Ian-t érintő pedofil vádak igaznak bizonyultak, nem cáfolta őket a bíróságon. Mindidáig nehezünkre esett ezeket elhinni, reménykedtünk benne, hogy mindez csupán tévedés. Sajnos megdöbbentő tettei ezek után tagadhatatlanok.

Sokan kérdeztétek, érhető okokból, hogy vajon mi tudtunk-e Ian cselekedeteiről. A válasz: nem. Tisztában voltunk vele, hogy Ian nehéz személyiség. Az évek során a kapcsolatunk odáig fajult vele, hogy a közös munka állandó, megerőltető kihívássá vált. De eltekintve a drogokkal vívott állandó harcaitól, egomán viselkedésétől, valamint a zenekaron belüli törésektől és feszültségektől, soha sem gondoltuk volna, hogy képes ilyen tettekre, melyeket bevallott.

Csüggedtek, dühösek és felháborodottak vagyunk a tényeket illetően. Ez olyan dolog, mely hátralevő életünk során folyamatosan kísérteni fog minket. Az, hogy egy zenekarban játszottunk mindig a szeretet közvetítéséről és az emberek inspirálásáról, nem pedig kihasználásáról szólt. Még mindig nehezünkre esik elhinni, hogy mindez igaz, hogy az ember, akivel valaha ilyen közeli kapcsolatban álltunk megannyi életet tett tönkre.
Őszinte sajnálatunkat szeretnénk kifejezni Ian családjának, a rajongóknak és barátoknak, kiket elárult és legfőképp a bűncselekmények áldozatainak. Reménykedünk az igazságban, valamint abban, hogy Ian teljes mértékben vállalja tetteinek következményeit. Ezennel ösztönöznénk további áldozatokat a hatóságon való jelentkezésre.

Jamie, Lee, Luke, Mike és Stu”