Kultiplex – tüntetés

Március 6. csütörtök, 16:00, Kultiplex melletti park
Az önkormányzatok a kormány hathatós közreműködésével az elmúlt másfél évben egymás után záratták be az alternatív zenének és létformának helyet adó intézményeket. Megszűnt az Almássy téri szabadidőközpont, elüldözték a West Balkant az öbölből, megszűnik a Benczúr klub, a múlt héten pedig a IX. kerületi önkormányzat erőszakkal elfoglalta a Kultiplexet is. A húsz évvel ezelőtti „Tiltás, Tűrés, Támogatás" jellemezte kultúrpolitika sem támadott nagyobb erővel az undergroundnak helyet adó intézmények ellen. A Kultiplex működésének ellehetetlenítése az utolsó csepp a pohárban. Zenészek, szimpatizánsok és rajongók az épület melletti parkban, csütörtökön demonstrációt tartanak.

Budapesten alig találni már olyan helyet, ahova a nagy lemezcégek által reklámozott zenék nem jutnak el, és amely az undergroundnak helyet ad. Az önkormányzatok könnyű szívvel zárják be az olyan helyeket, amelyek más hangulatot árasztanak mint a közízlés, és persze ha az ingatlant pénzzé tehetik. Mi, akik nem éreznénk magunkat jól egy uniformizált világban, nem tudunk mást tenni, nincs hova mennünk, ezért csütörtökön koncertekkel és felszólalásokkal bizonyítjuk, hogy az undergroundot nem lehet elásni.

Gyere el te is, és hallgasd meg, mit mond Bakács Tibor Settenkedő, Bárdos Deák Ági, Nagy Feró, Novák Péter, Vécsi Tibor!

16:00 órától folyamatosan zene, melyről a következők gondoskodnak:

Dublőrz Live Act
Anima Sound System DJ Set
101-es Klub Depeche Mode DJ Set
Love Alliance Sound System
PASO Sound System
Negative Art Metal DJ Set
Tesco Disco Indie DJ Set
Wacuumairs feat. Bobakrome, Akkezdet Phiai

FRISS: A heti koránjött kettőnégy adása egy újabb féllel bővült, ebben Jakab Zoli és Bakáts Tibor beszél arról, miért gyertek el csütörtökön.