Kirakatból kritizálja a kirakatvilágot a Down for Whatever

A tavasszal megjelent Nincs helyed után újabb magyar nyelvű számmal jelentkezett a Down for Whatever. A budapesti banda legfrissebb darabja a Művilág címre hallgat, és nagyjából ugyanazt a receptet követi, mint az elődje: egyszerű, de pörgős modern metalos alapok fogós énekkel, a dal kétharmadánál pedig Diószegi Kiki megint bemutatja, hogy mennyire jól eltanulta az Architects Sam Carterétől azt a bizonyos jellegzetes ordítva éneklést.

A zenekar így összegzi a dal üzenetét:

2018-ra odáig jutottunk, hogy a személyes beszélgetéseink nagy része az interneten keresztül történik. A természetes szépséget és az igazi értékeket felváltották a mérgező, cukormázzal leöntött, hamis, a média által előírt szépségideálok. Az igazi tehetséget és szorgalmat legyőzték azok a délibáb hősök, akiket a kereskedelmi televíziók és rádiók könnyen tudnak befolyásolni, nem kérdeznek vissza és parancsszóra ugranak a képernyőkre. Mindannyian hibásak vagyunk, hogy nap, mint nap hagyjuk magunkat befolyásolni. A mi generációnk dolga megállítani ezt a mókuskereket, és visszatérni egymáshoz, a valóságos, és az őszinte kapcsolatokhoz. Addig, amíg a mobiltelefonunk az utolsó dolog, amit elalvás előtt a kezünkben tartunk, és a legelső, amire ébredés után ránézünk, addig pörögni fog ez a mókuskerék.

Az új dal élőben október 13-án a Barba Negrában debütál, ahol a csapat az AWS teltházas lemezbemutatóján lép fel.

Közvetlenül a budapesti buli előtt pedig a srácok még egy másfél hetes közép-európai kört is tesznek a tavalyi White Light album dalaival, amiket Szlovákián, Csehországon, Lengyelországon és Ausztrián át egészen Berlinig visznek. Dátumok a facebookon.