Killswitch Engage: Howard is megszólalt

Az elmúlt pár nap feloszlásainak, tagcseréinek és egyéb szomorú híreinek egyértelműen legnagyobb visszhangot kiváltó híre volt, hogy a Killswitch Engage és az énekes Howard Jones útjai elváltak. Három nappal a bejelentést követően az illetékes vokalista is megszólalt a kérdésben, aki a következőképp nyilatkozott:

“Nos, úgy gondolom, még oltok egy kis fényt anélkül, hogy igazán mélyre kéne menni. Ahogy már többen is értesülhettetek róla, az elmúlt években elég sok küzdelmem volt a személyes indíttatású ügyes-bajos dolgaimmal. Az egyik ilyen mélypont az volt, amikor 2-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak nálam, ami éveken keresztül nem lett ellenőrizve. A zenekar tagjai segítettek túllendülni ezen, és az igazat megvallva neki köszönhetem igazán, hogy megtanultam ezzel együtt élni, de az egész élmény akkor hatalmas ijedséget váltott ki bennem. Mindemellett az utóbbi hónapokban valóban azon voltunk, hogy új dalokat írjunk, de valahogy nem tudtam igazán lázba jönni az új lemez kapcsán, és a turnélehetőségek terén sem, ami ehhez dukálna. A srácok ezt előttem észrevették, én pedig nemrég realizáltam, hogy szívvel nem voltam ott velük a kreatív folyamatokban. Hihetetlen időszakot éltem meg a KSE-vel. Szeretem Justint, MikeD-t, Joelt és Adamet, és hogy mindig velük lehettem, függetlenül attól, hogy néha milyen rossz is volt. Számtalan kellemes emlékem van, és főképp ezeket fogom megőrizni. És hogy fog-e még valaha igazán magával ragadni a zenélés? Persze,  eddigi életem több mint felét zenekarokban töltöttem, itt már nem állhatok meg. De amíg ez bekövetkezne, szerezzétek meg az új KSE-albumot, elég jó lesz. Köszönöm mindenkinek, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy szórakoztassalak benneteket, és remélem, a jövőbeli törekvéseim is jól fognak alakulni.

Elmentem halászni: Howard.”

A zenekar még mindig nem kommentálta, hogy halad a dalszerzés, mennyi téma van már biztosan kész, és ami a legfontosabb: ki lesz a Killswitch Engage új énekese. Az egyetlen adalékinformációnk egy TheBlacktooth-interjúhoz köthető, ahol az egykori Divine Heresy-énekes Tommy Vext azt nyilatkozta, hogy tárgyalt a zenekar menedzserével a helyettesítés lehetőségeiről és az esetleges meghallgatásokról, de többet nem mondhat.