Kilépett az A Day to Rememberből Josh Woodard alapító basszer

18 év után ott hagyta az A Day to Remembert Josh Woodard, a csapat alapító bőgőse. Woodardot tavaly szexuális erőszak elkövetésével vádolták meg, amit ő tagadott, most azonban a zenész hirtelen a távozás mellett döntött, hogy ezzel is megóvja a zenekara renoméját (már amennyire ilyenkor lehet). Ezért egyik napról a másikra haza is utazott az ADTR épp futó amerikai turnéjáról, így a zenekar szerda óta basszusgitáros nélkül játszik a koncerteken.

Josh így beszélt az elválásról:

2020 nyarán közzétettem egy nyilatkozatot az ellenem felhozott hamis internetes vádakkal kapcsolatban. Akkor épp tombolt a járvány és a kislányom is születőfélben volt, így hát úgy döntöttem, szüneteltetem a bírósági eljárást a vádaskodó ellen, miután a bejegyzést eltávolították. Ezek a vádak sajnos az elmúlt napokban újra előkerültek, így hát ennek megfelelően kell cselekednem. Nem tisztességes a csapattársaimmal és a testvéreimmel szemben, hogy emiatt legyenek megbélyegezve és céltáblának használva. Ezért úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok a zenekarban betöltött pozíciómról, és elhagyom a turnét, hogy a családommal legyek és folytassam a nevem tisztára mosását.

Tudom, hogy ki vagyok és ki nem. Teljes szívemből elismerem, hogy nem vagyok tökéletes ember és követtem el hibákat az életben. Minden nap arra törekszem, hogy jobb ember, férj, apa, zenésztárs és barát legyek. Nagyra értékelem azokat, akik támogattak és megvédték a nevem a hazugságokkal szemben és sajnálom, ha bárkit is negatívan érintett ez az egész. Egyáltalán nem akartam ilyen döntést hozni, de sajnos ez a legjobb, amit tehetek. Az ADTR tagjának lenni a legnagyobb megtiszteltetés volt és nagyon hálás vagyok az elmúlt 18 évért.

A zenekar egyelőre nem kommentálta Woodard távozását, de az egészen biztos, hogy nélküle fognak fellépni a jövő februári, a Bring Me the Horizonnal közös budapesti bulin. Amint lesz új történés a csapat és a zenész háza táján, újra jelentkezünk.