Kacsanyitó 2015

19530_807322592655218_4696048188357377381_n

A beharangozót köszönjük Radó Péternek!

Május elseje Dorogon mindenféle túlzás nélkül nevezhető népünnepélynek. Na nem azért mert a városban midenki késztetést érez arra hogy megadja a tiszteletet a munkának, hanem mert nyit a Palatinusz tó partjától nem messze található Kacsa élménykombinát! A helyet minden korosztály nagy becsben tartja, mert hát ki ne szeretne egy tóparttól nem messze található vendéglátóipari egységben a szabad ég alatt meginni egy két szénsavmentes ásványvizet. A hab a tortán, hogy a fiatalok szórakoztatására hétvégente koncertek is vannak, és az idei nyitásra a helyi poppunk beállítottságú fiatalok egy igazi szintérparádét rántottak össze, ahol szinte mindenki felkeveredik majd a színpadra, aki valaha is hangszert fogott a kezébe a környéken ebben a stílusban. Szóval akkor kezdjük is a felsorolást.

EAST GREAT FALLS

A Bebiák Márk szólóprojektjeként indult, mára 3 tagú bandává alakult formáció igazi bugyinedvesítő melódiákkal kecsegtet. Ilyen az amikor egy tehetséges gitáros/dalszerző kompromisszumok nélkül azt csinálhat a színpadon amit szeretne, és Márk jól csinálja ezt! Szóval érkezzetek korán, és ne hagyjátok ki ezt a remek produkciót. A linkelt videón hallható akusztikus szerzeményhez hasonló dalokra is számíthatunk még a mestertől!

LIGHTCHASER

Friss banda, akik nemrég jelentették meg bemutatkozó EP-jüket, melyről itt a nuskullon is megemlékeztünk. A zenekar érdekessége, hogy a környéken olyan jól megszokott dallamok nem szerepelnek a fiúk repertoárjában. Inkább a gyors feszes ütemekre, és a kiabálásra esküsznek, és amit csinálnak több mint ígéretes. Mindenképpen üde színfolt a zenéjük a Esztergom-Dorog-Kesztölc tengelyen, és ezáltal más zenei ízléssel rendelkező fiatalokat is lecsábíthatnak erre a bulira. Egy esélyt mindenképpen megérdemelnek.

VERNAL

A poppunkból szintén kikacsintgató Vernal nem a keményebb riffek felé vette az irányt, hanem inkább az emo revival keserűségét próbálja meglovagolni. A nemrég a Banner Pilotnak is nyitó srácok bemutatkozása szintén megjelent itt nálunk, pozitív érzelmeket kiváltva a szerkesztőségből. Akinek volt már szerencséje részt venni a koncertjeiken az pontosan tudja, hogy ez miért van, a többieknek meg itt az alkalom arra, hogy meggyőződjenek arról, hogy jelenleg a Vernal a stílus legbíztatóbb ígérete.

HAVE NO CLUE

Meglepődve venném tudomásul, ha az esztergomi Have No Clue-t bárkinek is be kellene mutatni, aki hasonló stílusokban mozog, ugyanis a srácok fáradhatatlanul járják kishazánk klubjait, és már 2 EU turnét is a hátuk mögött tudhatnak. A koncerten ízelítőt kaphatunk a nemsokára megjelenő első nagylemezük dalaiból, illetve jó alkalom ez arra is, hogy kedvezményes áron szerezzük be tőlük jegyünket a szlovéniai Punk Rock Holiday fesztiválra, ahol majd szintén fellépnek a fiúk olyan bandákkal karöltve mint a Satanic Surfers vagy a Less Than Jake.

HEADSTOCK

A buli főzenekara és a legkorosabb brigád a felsoroltak közül. Rutinos, dallamokkal teletűzdelt produkcióra számíthatunk tőlük. A fellépésük azért is érdekes, mert jó ideje nem álltak színpadra hazai pályán, szóval mindenki jöjjön, aki hallani akarja élőben a youtube-on rongyosra hallgatott klippes notáikat! Lassan indul a nyár, és ezt legjobban egy Headstock koncert tudja velünk elhitetni, még ha az időjárás ezt nem is hajlandó tudomásul venni!

Akit a fenti fellépők nem győztek meg érkezhet még a fonnyasztott ecetes lilahagymás lángos miatt, vagy hogy megkóstolja az előre bekevert két literes kacsafröccsöt, de ha éppen nincs repjegyed a Groezrockra, és nem tudod mit csinálj május elsején, megeshet, hogy a Kacsanyitó a tökéletes választás a számodra! Érdemes meggondolni.

Aki nem bír magával érkezhet már csütörtökön és bemelegíthet egy fasza sramli partyval, akinek meg jól sikerül a buli másnap megnézheti a CYD-t, a Sonic Rise-ot illetve a Dirty Dawn-t.

FACEBOOK:

KACSANYITÓ 2015