Justin Hill énekes nélkül megy tovább a SikTh

sikth2016

A prog/djent színtér kultkedvencének számító Sikth hét év szünet után hatalmas elánnal alakult újjá 2014-ben: az angol hatosfogat egyből olyan eseményeken kezdett újra koncertezni kiemelt szerepben, mint a Download fesztivál vagy a német Euroblast, tavaly év végén pedig egy igen erős új EP által lemezen is végleg visszatértek, és a menetelés még itt sem áll le, idén például fennállásuk során első ízben az Egyesült Államokba is átruccannak turnézni az iskolájuk egyik legjobb diákjának számító Periphery oldalán. Ezt azonban már Justin Hill énekes nélkül teszik majd.

Mint ismeretes, a banda 2007-ben azért állt le, mert a két frontember, Mikee W Goodman és Justin Hill nem tudtak kellő időt és energiát szentelni a működtetésére, most pedig a történelem megismétli önmagát: Hill produceri elfoglaltságai miatt újra távozik a felállásból. Mint mondja, továbbra is a stúdiós karrierje az elsődleges pont az életében, és nem szeretné emiatt visszatartani a bandát a teljes gőzzel való továbbhaladástól. Utolsó buliját ma este nyomja a csapattal a Londonban tartott Camden Rocks fesztiválon.

A csapat azt is bejelentette, hogy Justin helyét Joe Rosser veszi át, aki a gitáros Pin 2010-ben indult új zenekarából, az Aliasesből lehet ismerős. Rosser a múlt héten már be is ugrott egy bulira Hill helyére, az ilyen volt: