Isten torkának elvágására készül az Ulcerate

Négy év után új lemezzel tér vissza az Ulcerate, és az új-zélandi avantgárd/tech death metalosok nem is bízzák a véletlenre a dolgot: egyenest a mindenhatónak mennek neki, a kiadványuk ugyanis a Cutting the Throat of God címet kapta. Meredek, de hatásos. A hétszámos anyag június 14-én érkezik a Debemur Morti Productionsnél.

Az albumot tavaly ősszel rögzítették – közel két évnyi dalírás után -, és a legtöbb produkciós feladatot a banda saját dobosa, Jamie Saint Merat vállalta magára, a maszteringért pedig a Cult of Luna Magnus Lindbergje (Russian Circles, Fuming Mouth, Bossk stb.) volt a felelős. Tartalmát tekintve az anyag beleássa magát az erkölcstelenségbe, feltárja a romlottság és a szélsőségesség közti finom határvonalat és visszafordíthatatlanul alámerül a sötétségbe.

A lemez első ízelítője, a The Dawn Is Hollow is befutott, ami egy monumentális, hét és fél perces szörnyeteg lett. A nem túl könnyen emészthető darabhoz Dehn Sora (Amenra, Blut Aus Nord, Thrones) készített egy szintén nem egyszerű – de annál lélegzetelállítóbb – néznivalót. A klip az első része egy trilógiának, a maradék két rész pedig várhatólag még a megjelenésig kicsorog majd a zenekar boszorkánykonyhájából.