Hírcsomag

  • Ugyan a Moving Mountains új lemeze, a Waves csak tizedikén jelenik meg, de a Triple Crown kiadó jóvoltából streamelhető a teljes album itt. Az amerikai zenekar eddig egy nagylemezt és egy EP-t adott ki, amelyekben egyaránt találhatták meg számításaikat az Explosions in the Sky rajongói, vagy épp az Appleseed Cast szerelmesei, de a Mad Menbe is bekerülhetett az egyik daluk. A Waves producere szokás szerint Gregory Dunn volt, a keverésért Matt Goldman (Copeland, Underoath), a masterért pedig Mike Kalajian volt felelős.
  • Új dalt tett közzé a The Wonder Years. Napjaink egyik legfeltörekvőbb pop-punk bandája meglehetősen gyorsan elkészült a tavalyi The Upsides folytatásával, és a Suburbia I’ve Given You All And Now I’m Nothing című nagylemezük június 14-én meg is jelenik (az előrendelések már élnek), méghozzá az idén már a Yellowcardot is kihozó Hopelessnél. A „realista” szövegvilágú banda egy dalt már elérhetővé tett korábban egy dalt Local Man Ruins Everything címmel, és most itt a promóciós videóval is megdobott Don’t Let Me Cave In.
  • A pop-punk hónapjai ezek, ugyanis a Man Overboard, Fireworks és The Wonder Years megjelenések mellett a Set Your Goals is elkészült új albumával: a harmadik korong a Burning at Both Ends címet kapta, és június 27-én kerül a boltokba. A szemfülesebb rajongók már rálelhettek a lemez egyik új dalának, a Start the Reactornak a demójára, de az Epitaph immár hivatalosan is közzétett egy dalt a This Will Be the Death of Us folytatásáról: ez pedig az Exit Summer. Közreműködő fellépőkről egyelőre még nincs hír (az előző albumon ugyebár sztárparádé volt).
  • És végül az átigazolási piacról néhány hírmorzsa: a Sumerian egy nem várt húzással aláírt az ausztrál rock új csillagával, a Dead Letter Circus-szal, a Nuclear Blast magához csábította a Fleshgod Apocalypse-ot, a Season of Mist immár a Black Sheep Wallt is magánál tudhatja, a Metal Blade pedig a Battlecrosst szerezte meg, miközben a Victory legújabb bandája a These Hearts lett, és a No Sleep is ráérzett a Touché Amoré sikerére, a Xerxes szerződtetésével ugyanis újabb  screamo/hardcore bandára tett szert. Természetesen a felek minden esetben nagyon boldogok, és alig várják a közös munkát.