Három új lemez is várható a Deftonestól

2020-ra két dolgot vártunk nagyon a Deftonestól: az új albumukat (az elsőt a 2016-os Gore óta), és a budapesti koncertet (az elsőt a 2011-es Sziget óta). Utóbbinak sajnos keresztbe tett a járványhelyzet, de a zenekar ettől még nem állt le, sőt. Az utóbbi pár hétben elejtett nyilatkozataik alapján a kilencedik nagylemez mellett még két másik anyag is lóg náluk a levegőben.

  • ami a sorlemezt illeti, Abe Cunningham elmondása szerint a banda már tavaly nyáron letudta a felvételeket, majd most tavasszal a keverést is befejezték Terry Date producerrel, a karantén miatt távmunkában. Már csak a maszterelés van hátra, ami jelenleg is zajlik, így a dobos szerint akár szeptemberben meg is jelenhet az album.
  • a másik egy remixalbum, a White Pony újraértelmezett változata, ami a Black Stallion címet kapta. Több különböző előadó fogja újraértelmezni 2000-es lemez dalait, közülük egyelőre csak DJ Shadow neve ismert. A remixlemez ötletét a Deftones már 2000-ben, még a White Pony felvétele előtt kitalálta, de csak most, a lemez 20. jubileuma alkalmából valósult meg az egész. A megjelenés szintén az év végére várható.
  • a harmadik anyag pedig nyilván az Eros, a zenekar elveszett lemeze, amin még 2008-ban kezdtek el dolgozni a néhai Chi Chenggel, de a basszer súlyos autóbalesetete miatt félbehagyták. Abe szerint a bandában nemrég felmerült, hogy a félkész anyagról befejeznének néhány dalt, amik egy EP-n jelenhetnének meg. Ehhez viszont előbb még különböző jogi kérdéseket is el kellene simítani.

Ami pedig a koncertet illeti: a zenekar épp a napokban kezdett el újabb európai dátumokat csepegtetni 2021. júniusára, szóval fogadni mernénk rá, hogy hamarosan a Budapest Park-os koncert pótlását is bejelentik.

Végezetül két friss videó, az első a banda hivatalos White Pony újrahallgatós streamje, amire a zenekartagok élőben kommenteltek is, a másik pedig egy rajongói film a lemez évfordulója alkalmából.