Három év után új dallal jelentkezett a Quicksand

A New York-i Quicksand neve főként az idősebb korosztálynak csenghet ismerősen. A kultikus csapat a poszt-hardcore azon válfaját erősíti, ami a ’90-es évek végén/a 2000-es évek elején bontakozott ki a hardcore punk gyökereiből néhány zseniális – főleg keleti parti – banda által, akik nem féltek hozzányúlni az alternatív metal vagy épp a nu metal eszköztárához sem. A trió mindig is a minőséget részesítette előnyben a mennyiséggel szemben: két szünettel tarkított majdnem három évtizedes fennállásuk alatt mindössze három nagylemezt adtak ki, illetve több kislemezt, azokat is főleg a 90-es években. Így elég jó hír lehet a rajongóknak, hogy a 2017-es Interiors után valószínűleg érkezik a negyedik nagylemez (szintén az Epitaphnél), aminek előfutára a most megjelent Inversion. Walter Schreifels, a zenekar énekese és gitárosa így fogalmazott a dallal kapcsolatban:

A szöveg azt az csiki-csuki állapotot tükrözi, hogy mennyire egymáshoz vagyunk nőve a technológia által, ugyanakkor érzelmileg a legelszigeteltebb emberek vagyunk, akik valaha is éltek a bolygón, és egyéb nyalánkságok is szóba kerülnek.

Elsőre kissé furcsán hangozhat a Will Yip (Panic! at the Disco, Circa Survive, Blacklisted) által producerelt dal letisztultsága és steril hangzása, talán pont ezt próbálta ellensúlyozni Walter, aki elmondása szerint a Nausea nevű crust punk együttes Neiljét próbálta meg utánozni ének terén. Talán ez egy kicsit visszarántja a hallgatót egy koszos, zajos pince hangulatába. Szóval tessék örülni, itt egy új Quicksand-nóta és alig várjuk, mivel rukkol elő a továbbiakban a csapat!