Fred Durst direkt nem akar fejőstehenet csinálni a Bizkitből

Idén már nyolcadik éve várjuk, hogy a Limp Bizkit kiadja az új lemezét, a 2011-es Gold Cobra folytatását, de az mintha sosem akarna elkészülni. Wes Borland gitáros korábban már olyat is nyilatkozott, hogy egy új Bizkit-lemez nem is érdekelne senkit. Aztán télen mégiscsak olyan hírek jöttek, hogy a banda elkezdett stúdiózni, de azóta sem tudjuk, hogy mire jutottak a lemezzel. Koncertezgetni valamivel többet szoktak, tavaly például oltári házibulit csaptak a Volton, idén is ott lesznek Debrecenben a Campuson, de Amerikában így is már évek óta nem csináltak egy rendes headliner turnét.

Fred Durst egy friss interjúban meg is magyarázta, hogy a banda miért nem nyomul sokkal nagyobb gőzzel:

Szándékosan törekedtem arra, hogy ne dőljek hátra, ne csak fejjem a tehenet, ne turnézzak egész évben, ne adjak ki egy csomó lemezt. Úgy érzem, egy üzenetközvetítő vagyok – az üzenetre várok. Arra várok, hogy őszintén átérezzem, amit mondok, és higgyek benne. Bármilyen sekélyesnek vagy mélynek is tűnjön, ha jelent számomra valamit, akkor el fogom mondani. Ha nem, akkor semmi értelme összecsapni és kiadni.

Szerintem a Limp Bizkit meg a hozzánk hasonló bandák, mi olyanok vagyunk, akik mostanában azért nem nagyon csináltak semmit, mert arra az üzenetre várunk. És ez nagyon gyönyörűen megjutalmazza magát. Egyszerűen saját magunk lehetünk és azok is maradhatunk, mert nem is értünk ezen kívül máshoz.

Arra a kérdésre, hogy a filmes és egyéb munkái leveszik-e a válláról azt a nyomást, hogy a Limp Bizkittel kreatívnak kelljen lennie, így válaszolt:

Igazából, hiszed vagy sem, de még így is a lehető legkreatívabbnak kell lennem a Limp Bizkittel. Sokkal rosszabbul járok azzal, hogy nem fejem le a tehenet. Mármint abból nem jön be pénz, ha nem állok neki és csinálom. De meg kellett hoznom ezt a döntést, a hitelessége érdekében. Az a fontos, hogy az én szememben mi a Limp Bizkit és hogy számomra mit jelent. Szóval anyagilag sokat bukok azon, hogy nem csinálom. Nagyon-nagyon nagy pénzeket ajánlanak nekünk nagyon sok mindenért, de egyszerűen mostanra nagyon jó vagyok abban, hogy nemet mondjak.

Még szerencse, hogy Fred a Campus fesztre így sem mondott nemet. A zenekar július 20-án lép fel Debrecenben.

Fotó: Volt fesztivál official