Feloszlik a Fekete Teve (2003-2012)!

Bár valahogy a Nuskull és a Fekete Teve útjai sosem keresztezték egymást, a szerkesztőségből többen is a magyar gitárzenei élet egyik üde színfoltjának találtuk a 2003-ban megalakult zenekart, így aztán szomorúan vettük tudomásul, hogy a tavalyi Rőzse-Dalok EP volt a csapat utolsó kiadványa, mivel az ősz folyamán feloszlanak (ezen kívül két nagylemezt és egy EP-t adtak ki, a honlapjukról ezek nagy része letölthető). A banda a Facebook felületén jelentett be a feloszlást: „Úgy döntöttünk, hogy a Fekete Teve zenekarnak a 2012 őszi szemeszter lesz az utolsó aktív időszaka. Nem akarunk a magyarországi helyzetre, a zeneiparra vagy bármilyen külső okra hivatkozni mint ahogy a legtöbben teszik, mert mi hihetetlenül élveztük ezt a 9 évet. Közel 200 koncertet adtunk, nagyon sok zenekarral játszottunk, ráadásul párral közülük közeli barátságba is kerültünk, és a Fekete Tevének köszönhetően rengeteg izgalmas és érdekes emberrel találkoztunk országszerte. Lehet, hogy nem lettünk országosan ismert mainstream előadó, viszont az biztos, hogy az ország egyik legelhivatottabb rajongói táborával rendelkezünk.

Ha ezt most olvasod, akkor azt jelenti, hogy számodra jelent valamit ez a zenekar. És ha így van, akkor pedig Neked köszönhetjük, hogy az előző 9 évben volt ami kiszakított minket a hétköznapokból, Neked köszönhető, hogy ez pár budapesti srác idáig eljutott és hogy sokakkal ellentétben nem változtatná meg az élete előző 9 évét.

Viszont ahhoz, hogy ez a 9 év csak pozitívan maradjon meg mindannyiunk életében itt kell sajnos befejeznünk. Ha a Fekete Teve akármelyik számának akármelyik kis része jelentett neked valamit, gyere el november 1-én az Akváriumba, az utolsó „hangos” koncertünkre ahol egy áttekintő, régi és új számokból álló programmal zárjuk le ezt a 9 évet, ráadásként pedig Karácsonykor egy akusztikus koncerttel fejezzük be az egészet.

A kezeteket csókoljuk.”

Az első nagylemez egyik dala:

Dal a 2009-es EP-ről (Jó Reggelt):

A 2010-es album (23:25) remek slágere:

Az első „rőzse-dal”: