Feloszlik a Black Peaks

Majdnem 10 évnyi együtt zenélés után július 26-án, hétfőn jelentették be a brightoni székhelyű Black Peaks tagjai, hogy leteszik a lantot (és minden más hangszert is). A csapat egy kis-, két nagylemezt, illetve egy koncertalbumot adott ki, és olyan bandákkal osztotta meg a színpadot, mint a Deftones, a System of a Down, a The Dillinger Escape Plan, a Mastodon és az Enter Shikari – legutoljára ez utóbbit kísérték turnéjuk során még 2019-ben. Magyarországot mindössze kétszer látogatták meg, 2016-ban és ’17-ben is a Fishing On Orfűn csináltak emlékezetes bulit. A srácok zenéje rengeteg műfajt és elemet magába foglalt a hardcore-tól kezdve a progresszív rockon át egészen a poszt-rockos elszállásokig. Ebből kifolyólag igen nagy népszerűségnek örvendtek, nem csak Nagy-Britanniában, de világszerte is, olyannyira, hogy második nagylemezük már az amerikai Rise Recordsnál látott napvilágot. Idelent olvasható a srácok közleménye:

Eljött az idő, hogy lezárjuk a Black Peaks történetét. Az elmúlt négy év során rengeteg iszonyatosan nehéz és megterhelő helyzeten próbáltuk átverekedni magunkat, kihozva magunkból a maximumot. Sajnálatos módon eljutottunk arra a pont, hogy úgy érezzük, nem tudjuk ezt úgy folytatni, ami továbbra is egészséges lenne számunkra.

Nektek, a rajongóinknak, a barátoknak, családnak: köszönjük, hogy a legcsodálatosabb támogatói közösség voltatok, akiket valaha is kívánhattunk magunknak. Olyan dolgokat értünk el, amikre soha nem számítottunk volna az utunk elején, hogy lehetséges lesz. Szóval a legnagyobb hálával tartozunk nektek, amiért mellettünk álltatok a víziónk megvalósításában.

Hatalmas köszönet illeti a csapatunkat, akik talán a legjobbak az egész szakmában. Miénk a megtiszteltetés, hogy az elmúlt tíz évben ezektől a hihetetlen emberektől tanulhattunk és nőhettünk együtt azzá, ami nélkülük nem sikerült volna.

Sok szeretettel,

Joe, Liam, Will & Dave