Februárban jön a Dream Theater új lemeze

Dream Theater hivatalosan bejelentette, hogy az új, szám szerint 14. lemezük jövő februárban fog megjelenni, Distance Over Time címmel. A progmetal-legendák a legutóbbi, erőltetetten epikus dupla konceptlemez helyett egy hagyományosabb anyagot írtak, sok ihletet merítve a ’92-es Images & Words albumból, amit tavaly Budapesten is végigjátszottak. Ahogy Jordan Ruddess billentyűs kicsit ironikusan megjegyezte:

Visszatértünk a hangzásunk alapjaihoz: sikító Hammond orgona, gyilkos szólók, vaskos riffek, odavágós dobok, és mindenki mosholni fog!

John Petrucci gitáros pedig úgy jellemezte az albumot:

Súlyos, progresszív, dallamos, tekerős és epikus. Megvan benne minden olyan elem, ami… ez a Dream Theater öt alappillére, mondhatni.

Petrucci korábban arról is beszélt, hogy az új dalokhoz szeretne kipróbálni egy nyolchúros gitárt – hogy a lemezen végül lesz-e ilyen, azt egyelőre nem tudni. Pár dalrészletbe viszont alább már bele lehet hallgatni.

A banda legközelebb jövő tavasszal indul turnéra, az új lemez bemutatása mellett az 1999-es Metropolis pt. 2: Scenes From a Memory album évfordulóját is meg fogják ünnepelni.