Dimensional Bleed: sötét, nyomasztó dalban kesereg a Holy Fawn

Új dallal jelentkezett az arizonai Holy Fawn. A Dimensional Bleed a srácok azonos címet viselő második nagylemezén kap majd helyet, ami szeptember 9-én jelenik meg a Wax Bodega gondozásában. Az album létrejöttében nem kisebb név vállalt szerepet, mint Mike Watts, aki többek közt olyan bandákkal dolgozott már együtt, mint a The Dillinger Escape Plan, a Glassjaw, vagy az As Cities Burn.

A shoegaze-t poszt-metallal, elektronikával, indie-vel és még egy leheletnyi blackkel(!) keverő brigád talán minden eddiginél komorabb hangvételt üt meg a soron következő kiadványon. Ezt Ryan Osterman énekes-gitáros így vázolta fel:

Mindig ugyanaz a négy emberi lény maradunk, akik zenét csinálnak. Úgy érzem, minden kiadványnál egyre inkább elsajátítjuk, hogyan támogassuk egymást mentálisan és zeneileg, ez pedig lehetőséget ad új dolgok kipróbálására. Személy szerint úgy gondolom, ez a lemez valóban lehetővé tette számunkra, hogy kreatívabb utakat járjunk be, mint a Death Spells esetében tettük.

Mutatjuk is a Dimensional Bleed dallistáját, a címadó dalhoz készült klipet, az előző meghallgatható tételt és még a borítót is. Kihagytunk valamit?

  1. Hexsewn
  2. Death is a Relief
  3. Lift Your Head
  4. Empty Vials
  5. Amaranthine
  6. Dimensional Bleed
  7. Sightless
  8. Void of Light
  9. True Loss
  10. Blood Memory

A zenekar egyébként tavaly lépett volna először fel nálunk a Cult of Luna és a Caspian társaságában, de a járványhelyzet miatt idén októberre tolt buli új dátuma már sajnos nem volt jó a srácoknak, így helyükre végül a Birds in Row ugrott be.