Dalok a belső pokolból – itt a Stabbed első nagylemeze

stabbed-2017

8 dal, ami őszinte kegyetlenséggel rángat végig azon a poklon, amit a szembejövő problémák kényelmes halogatásával építünk magunknak.

Így foglalta össze frissen megjelent első nagylemezét a Stabbed zenekar. A székesfehérvári és budapesti tagokból alakult banda tavaly debütált egy jobb híján poszt-prog-sludge metalként címkézhető kislemezzel, a friss Long Way Down albummal pedig tovább tágítják a hangzásuk kereteit:

Az EP-hez képest zeneileg bevállaltunk egy kis kísérletezést, módosítottunk a hangzás arányain, sokkal inkább a groove-ok, az elsöprő nyers energia dominálnak a korábbi ambient és poszt-elemek helyett. Úgy érezzük, ez már egy érettebb, kerekebb anyag lett, de mivel minden zenekar ezt mondja, fogalmazzunk úgy, hogy a miénk izgalmasan szögletes lett éles csúcsokkal, hajmeresztő magasságokkal, őszinte zuhanásokkal. Keverésben, felvétel minőségben is sikerült erőteljesen fejlődnünk, nagyon büszkék vagyunk a végeredményre, Vári Gábor félelmetesen profi munkát végzett.

A zenekar Vári vezényletével Szegeden, a Miracle Sound (korábban Black Hole Sound) stúdióban vette fel az anyagot, itt készült a keverés és a maszter is. Az artworköt ismét Farkas Zénó (Artphetamin) követte el. Az első EP-hez hasonlóan a nagylemezen is szerepel egy vendégénekes, mégpedig Tadeusz Rieckmann, akit a legtöbben a Dalriada dobosaként ismernek, de a Sunwharf zenekarban már énekesként is bizonyított.

A zenekart élőben legközelebb az április 14-i lemezbemutatójukon lehet elcsípni, a Dürer Kertben megrendezett Moshing Rabbits fesztiválon, ahol többek között a Strong Deformity, a Cadaveres és az Omega Diatribe társaságában játszanak.

Fotó: Bodnár Dávid