Októbertől Csepelre költözik a Barba Negra

Jó fél éve lehet tudni, hogy a Barba Negra el fog költözni a mostani helyéről, a Rákóczi-híd budai oldaláról, viszont egész eddig nem lehetett tudni, hogy pontosan hova. Kiszivárgott infók alapján már elterjedt, hogy az új helyszín Csepelen a Szabadkikötő környékén lesz, amit a klub most meg is erősített, és bejelentette az új címet:

Budapest XXI., Szállító u. 3.

Itt nyílik meg októberben az új nagyterem, a Barba Negra Red Stage, ahol az őszi nagykoncertek lesznek megtartva. Ez a terem a 3000 fő fölötti befogadóképességével a város történetének legnagyobb klubja lesz, kicsivel nagyobb, mint a 2015-ben bezárt Petőfi Csarnok. Nyáron pedig ez a színpad lesz átalakítva egy még nagyobb kapacitású, félig szabadtéri helyszínné, ami oldalról nyitott lesz, de fedett, tehát esővédett.

Ezzel párhuzamosan a megszokott helyszínen, a 11. kerületben a kisebbik színpad is tovább üzemel Barba Negra Blue Stage néven, 2022 végéig. Utána ez is átköltözik Csepelre a Red Stage mellé.

Az új helyszín tömegközlekedéssel az alábbi módon érhető el:

  • H7-es HÉV-vel Szabadkikőtő megállóig, onnan kb. 10 perc séta
  • a Közvágóhídtől induló 179-es busszal a Szállító utcáig, ez a megálló közvetlenül a hely előtt van (hátrány, hogy ez a buszjárat csak hétköznapokon és csak este 8-ig közlekedik, tehát maximum az odajutáshoz lesz jó, haza már nem)
  • a délkeleti városrészek (Kőbánya, Kispest, Pesterzsébet, Soroksár) és Csepel között járó buszokkal (35, 36, 148, 151) az Ady Endre útig, onnan kb. 15 perc séta
  • éjszakai buszok: 948 az Ady Endre útnál, 979 és 979A a Szabadkikötőnél (utóbbiakkal lehet bejutni a Deák tér felé)

A költözés okáról, tervezéséről, a közben felmerült nehézségekről (covid stb.) a klub egy hosszú facebook-posztban számolt be.

Fotó: Somogyi Lajos / Bands Through the Lens