Corey Taylor szerint az új szólóalbuma nemcsak az idei év rocklemeze lesz, de a jövő évé is

Az NME magazin a napokban interjúzott egyet Corey Taylorral, amiből nem meglepő módon egy elég tartalmas anyag született, már csak a Slipknot-énekes polgárpukkasztó aranyköpéseinek számát tekintve is. Kezdjük rögtön azzal, hogy elkészült az új szólólemezével, ami a 2020-as CMFT anyagra visszautalva a CMF2 címet kapta, és Taylor szerint

ez lesz az év legjobb rocklemeze, sőt a jövő évé is.

És hogy pontosabban milyen lesz? Állítólag sötétebb és súlyosabb, mint az elődje, sőt:

Megeszi reggelire az első lemezt, aztán ki is köpi. Jobban odafigyeltem arra, hogy az emberek mi mindent várnak tőlem, szóval nyomokban megtalálható benne a CMFT, de ugyanúgy a Slipknot és a Stone Sour is, meg minden más, amit az akusztikus koncertjeimen játszok. Mindenkinek tartogat valamit, és mindenki teljesen odalesz tőle.

A lemezre összesen 26 szám lett felvéve, de ennek csak a fele fog felkerülni rá, Corey ezt azzal indokolja, hogy még nem érzi úgy, hogy készen állna egy dupla album kiadására. Az új dalokat ugyanúgy inspirálta a ’80-as évek hangzása, mint a debütlemezt, viszont

megvan benne a ’90-es évek grunge-a, a ’70-es évek punkja, meg az a kemény irány is, amit segítettem létrehozni az ezredforduló környékén. Van egy sötét, komor akusztikus dal, a Sorry Me, ami nagyon old school hangulatú. A Talk-Sick is a ’80-as éveket idézi, de inkább olyan Guns N’ Roses-os, az a fajta cucc, amitől keresztül akarsz rohanni a falon. Az első single, a Beyond meg olyan, hogy attól kurvára el fog szállni az agya mindenkinek.

Utóbbi dal egyébként májusban fog megjelenni, maga az album pedig szeptember környékére várható.

Corey-t arról is megkérdezték, mit gondol arról, hogy Ozzy Osbourne visszavonul a turnézástól, és hát itt sem spórolt a nagy szavakkal.

Megdolgozott érte. Ami engem illet, én nagyon szívesen át tudom venni azt a fáklyát, ha kell. Szeretném akár a negyedét elérni annak, amit ő elért. Hatalmas koncerteket adni, magammal vinni fiatalabb bandákat, zenélni a haverokkal és kurva jól érezni magam. Ezek olyan célok, amik nagyon is elérhetők. Tök jó lesz megmutatni ezt [a lemezt] a világnak, aztán meglátjuk, mi történik. Vagy nagyot kell menni, vagy le lehet kopni a picsába, nemde?