Chino Moreno több Stephen Carpenter-i riffelést akar az új Deftonesra

Stephen Carpenter, and Chino Moreno, Deftones

Tavaly tavasszal a Deftones elég alaposan megosztotta a rajongótáborát Gore című album megjelenésével, amely az azt megelőző, minden nemében tökéletes Diamond Eyes/Koi No Yokan lemezpároshoz képest egy kevésbé kiforrott, kissé célt tévesztett anyag lett. A legtöbb panaszt azért kapta a zenekar, mert Stephen Carpenter gitáros ezúttal jelentősen kevesebbet tett hozzá a dalszerzéshez, ami alaposan rá is nyomta a bélyegét a végeredményre. Másfél év után pedig úgy tűnik, hogy az elégedetlen rajongókkal hasonló véleményen van a zenekar frontembere, Chino Moreno is. Az énekest a Revolver magazin kérdezte ki a következő Deftones-lemezről, mire ő elárulta, hogy ha rajta múlik, a kilencedik lemez mindenképp riffelősebb lesz:

Lehet, hogy elkezdünk zenét írni. Arra gondoltam, hogy a következő pár hónapban belekezdhetünk, és majd pár napra átmegyek Stephenhöz és megpróbálunk új módszereket kitalálni arra, hogy zenét csináljunk a semmiből. A legutóbbi lemeznél neki pont nem volt akkora szerepe a dalszerzésben, mint amekkorát szerettem volna, hogy legyen. Most az a terv, hogy pár hétig majd nála lógok, és felvesszük, hogy mi mindent játszik, aztán fogjuk a riffeket, vagy bármit, amit kitalál, és elrendezzük őket. Tényleg úgy érzem, hogy az ő gitárjátéka az egyik – ha nem a – legfontosabb része annak, amit a Deftones csinál. Azok a riffek, meg ahogyan Abe dobol, ez adja az egész zenekar esszenciáját, és szeretném, ha ez minél inkább előtérbe kerülne.

Ez egyelőre elég jól hangzik – az egyetlen rossz hír az, hogy ha a csapat még csak most kezdi el tervezgetni a zeneszerzést, abból nemigen lesz új Deftones-lemez 2019 előtt. De kivárjuk.