Chino Moreno a White Ponyhoz hasonlítja az új Deftonest

Az idei évre várhatóDeftones új lemeze, de a zenekar eddig nem nagyon beszélt arról, hogy a leendő kilencedik albumuk konkrétan milyen is lesz majd. Nemrég viszont az angol Kerrang! magazin interjúzott Chino Moreno énekessel, akiből igyekeztek is kihúzni pár részletet a készülő anyagról. Konkrétan azt kérdezték tőle, hogy a banda melyik korábbi munkájához hasonlít leginkább az új anyag, mire a frontember egyenesen a klasszikus White Pony lemezt hozta fel támpontnak:

Jó kérdés, nem tudom, nehéz lenne megmondani. Ahol most tartunk az írási folyamatban, ott még nagyon nehéz egészében átlátnom, hogy mit is csinálunk. Minden nap változik, amikor találkozunk és írunk. Az biztos, hogy kísérletezős módban vagyunk, ami mindig a legjobb része az egésznek. A karrierünk egyik legnagyobb lemeze egyértelműen a White Pony, ez kereskedelmileg is a legsikeresebb lemezünk, ugyanakkor az egyik legkísérletezősebb is, főleg ha azt nézzük, mikor jelent meg. Amikor azt a lemezt csináltuk… mi lehet erre a jó szó? Szabadnak éreztük magunkat. Azt csináltuk, amihez kedvünk tartotta, ami éppen történt az adott pillanatban. Nem igazán illett a körülöttünk történő dolgok közé, már ami a kortársainkat és a zenéjüket illeti.

Akkoriban a Limp Bizkit, a Papa Roach, meg ez a nu-metalnak nevezett dolog a fénykorát élte. Mi meg megcsináltuk talán a legkevésbé nu-metal lemezünket. Nem tudom, miért csináltuk. Ahogy mondtam, inkább kísérleteztünk, mintsemhogy valami olyat csináljunk, amit már megcsináltunk. Ezért is nehéz megválaszolni, hogy mit hoz a jövő és mi lesz a következő lépésünk. De ha valamihez hasonlítanom kell, azt mondanám, hogy a White Pony, úgy általánosságban, mivel talán az volt a leginkább kísérletezős időszakunk.

Ez eddig elég jól hangzik, már csak abban kell reménykednünk, nehogy megint úgy süljön el a nagy kísérletezés, mint a kissé félersikerült Gore-on…