Chad Kroeger szerint a Stone Sour egy felhígított Nickelback. Corey Taylor szerint Chad Kroeger arca olyan, mint egy lábfej.

chad-kroeger-corey-taylor[1]

Általában nem szoktunk túl sokat foglalkozni a zenészek bulvárlapokba illő keménykedéseivel és kakaskodásaival, mert kit érdekel nagyképű rocksztárok szájkaratéja, de van az az eset, amire egyszerűen muszáj rámennünk. Sőt, konkrétan két és fél éves nuskullos pályafutásom alatt szerintem még soha egyetlenegy címet sem imádtam ennyire leírni, mint ezt.

Szóval az egész úgy kezdődött, hogy a Nickelback frontembere, Chad Kroeger a múlt héten interjút adott a svéd Metal Covenant magazinnak, amiben nem átallott megjegyezni, hogy egyetlen másik bandát sem tudna mondani, amelyik olyan sokszínű és változatos, mint a sajátja. Mikor erre a riporter megjegyezte, hogy a Stone Sour például nagyon is változatos, Kroeger így reagált:

Persze, mert a Nickelback akarnak lenni. Corey Taylor régebben nagyon csúnya dolgokat mondott rólam a sajtóban. Arról beszél, hogy milyen egyszerű írni egy slágert. Hát akkor mutasd meg, írj egyet! Még egyet sem hallottam. Nem rosszak [a számaik], de nem is olyan jók, mint a Nickelback. Úgy hangzanak, mint valami felhígított Nickelback.

Aztán hirtelen a Slipknotról kezdett beszélni:

Maszkokat kellett felvenniük és azokban ugrálniuk. Mennyire lehet jó a zenétek, ha meg kell vernetek egymást a színpadon, vagy ha minden este bele kell hánynod a maszkodba? A zenében nem szabadna ilyen hatásvadásznak lenni. Csak zenélni kéne. Semelyik kedvenc zeném nem ilyen hatásvadász. Aztán megunta, hogy egy maszk mögött ül, azt akarta, hogy az emberek lássák, hogy néz ki, és akkor elindította a Stone Sour-t.

Nyilván nem telt el sok idő, amíg valaki kikérdezte Corey-t, hogy mit gondol az egész ügyről. Az énekes az arizonai KUPD rádió interjújában magához képest egészen visszafogottan fogalmazott:

Soha nem mondtam, hogy olyan könnyű slágert írni. Nem tudom, hogy ő melyik bolygón él, de alighanem a Kroeger bolygón, ahol biztos nagyon jó lehet a fű, mert az ember egy iiidióta. Amúgy meg tökre készültem, hogy majd mondok erre valamit, de aztán elkezdtem olvasni a kommenteket a neten – egy árva szót sem kell szólnom. Nem szeretik a palit.

Azért biztos, ami biztos, a műsorvezetők azt is megkérdezték Corey-tól, mit mondana Chadnek, ha ő is ott ülne velük a stúdióban.

Haver, mondj, amit akarsz. Én csak annyit tudok, hogy engem megszavaztak a rock legszexibb faszijának, maszkban, téged meg megszavaztak a rock legrondább faszijának, kétszer, anélkül. Ezt dugd fel a seggedbe!

Kicsit később azért hozzátette, hogy egyébként a Nickelback többi tagjával amúgy semmi baja:

Bírom Mike-ot, meg mindenki mást abban a bandában nagyon bírok. Lógtam velük együtt. Egyedül a lábfejarcúval nem lehet ilyet. De tényleg, olyan az arca, mint egy lábfej, nincs igazam?!

Tudjátok, az a legnehezebb az egészben, hogy a Nickelback zenekarról tényleg egy árva szót sem tudok szólni, mert semmi bajunk semelyikükkel. Csak vele. Úgyhogy haver, öleld meg a Hello Kitty párnádat az ágyban, és kussolj.

Mit is mondhatnánk minderre?

Az új Nickelback-album, a Feed the Machine múlt pénteken jött ki; a Stone Sour Hydrograd című új lemeze június 30-án jelenik meg. Reméljük, a friss megjelenések okán mindkét banda sok interjút ad még, amikben még tovább üzengetnek egymásnak!