Bankrupt: a Silverstein új dala az asztalra csap

Tavaly a kanadai Silverstein is beállt a rajongótáborát erősen megosztó csapatok táborába tizedik nagylemezével, az erősen poposra és elektrósra sikeredett A Beautiful Place to Drownnal. Így duplán is meglepő, hogy legújabb daluk, a Bankrupt szinte rükvercbe kapcsolva nyúl vissza a csapat gyökereihez – azok közül is a legsúlyosabbakhoz -, illetve mondanivalójában is egy teljesen más hangnemet üt meg az eddigi témáikhoz képest, erősen bírálva a világ vezető nagyhatalmait.

Paul Marc, a zenekar gitárosa és dalszövegírója így fogalmazott a dallal kapcsolatban:

Nem tudom, hogyan érezhetnék mást, mint színtiszta dühöt. A gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények pedig egyre szegényebbek lesznek. A bérek stagnálnak, a tandíjak nőnek, a munkahelyeket automatizálják/kiszervezik, a lakások költségei nevetségesen magasak a nagyobb városokban. Úgy érzem a falak lassan bezáródnak és lehetetlen lesz a menekülés. Kétszínű vezetők és kapzsi megválasztott tisztségviselők tömik a zsebeiket, miközben azok a dolgok, amikre igazán szükségünk lenne, finanszírozás nélkül maradnak. Mit kellene ilyenkor tennünk? Az jó, ha közösségként támogatjuk egymást, de egy álnok rendszert megdönteni még jobb.

A banda a számmal együtt egy turnét is bejelentett – sajnos csak Észak-Amerikában. Viszont lassan három éve, hogy utoljára felléptek Magyarországon, ami matematikailag azt jelenti, hogy hamarosan újra el kell látogatniuk hozzánk, szorítsunk ezért! Addig is itt a Bankrupt klipje, amit Wyatt Clough rendezett és a dal hangulatához és stílusához illően jó tüzesre sikeredett.