Bakelitet a polcra – két friss hazai nyomás, amelyre érdemes rátenni a kezed!

A kép forrása a player.hu.

A bakelit az a hanghordozó eszköz, amely a zeneiparban a fizikális megjelentetésű zene körében évről-évre az egyetlen, amely folyamatosan bővíti a forgalmát, és ez többek között annak is köszönhető, hogy rendkívül egyedi, igényes a megjelenése, egyfajta retro és vintage érzést ad, valamint a gyűjtők is inkább adnak ki kedvenceik számára pénzt a merch mellett limitált nyomású bakelit kópiákra, hiszen ezek értéke jóval magasabb, már csak amiatt is, mert az esetek többségében kevés újranyomás készül belőle, vagy egyáltalán nem gyártanak újabb szériát az adott lemezből. Azt vehetjük észre, hogy egyfajta “bakelitgyűjtői kultúra” alakult ki, és ez abszolút megfigyelhető az underground zenekarok szinte teljes körében az egyes műfajokra bontva, a nyugat ebben nagyon előrehaladott, hiszen a bakelit szinte garantálja, hogy a készlet szinte teljesen elfogy, a kiadása pedig egyfajta image javító eszköz is, mind a kiadó és a zenekar részéről is. Igényességre utal. A hazai zenekarok is kezdenek felnőni ehhez a gyakorlathoz, ez a cikk pedig azért készült, mert az elmúlt napokban két hazai zenekar is elérhetővé tett bakeliteket rendelésre, lássuk is kik azok, és hogyan tudtok Ti is rendelni!

ANCHORLESS BODIES

Az általunk is méltatott és a hazai hallgatóság körében is erőteljes tetszésre találó Everything Might Fall Apart a CD-s megjelenés után végül bakelit formában is rendelhetővé vált. A miskolci Anchorless Bodies csapata ma hozta le facebookon, hogy összesen 100 darab kézzel számozott királyi piros vinyl készült a lemezből, amelyek meg is érkeztek hozzájuk és a kiadványt meg is rendelhetitek a zenekar bigcartel elérhetőségén mindössze 15 dollárért (a CD-t ugyanitt tudjátok megrendelni, az 4 dollárba kerül). Az eddigi előrendeléseket most teljesíti majd a csapat a napokban, de felhívnánk a figyelmeteket arra, hogy ez a 100 db az utolsó alkalom, hogy tudtok rendelni a kiadványból, hiszten ultra-limitált kiadás, nem fog készülni belőle a későbbiekben újranyomás. Ha koncerten találkoztok a zenekarral, akkor ott is meg tudjátok vásárolni.

RENDELÉS

NEW DEAD PROJECT

A nyáron megjelent New Dead Project live studio session EP-jéhez, a Dakest of Times-hoz is tegnap került fel a srácok facebook oldalára a rendelés lehetősége. A  7″ bakelitek kézzel számozottak és az Anchorless Bodies-lemezhez hasonlóan mindössze 100 kópiában maximalizált a mennyiségük, és extraként a csomag tartalmaz egy kézzel festett falevelet is, amely ugye a zenekar szimbóluma.  A lemezeket kézzel sorszámozták és a fenti képen is látszik, hogy nagyon extra szitanyomott a borító. A lemez ára 2500 HUF, és az elkövetkező koncerteken is be tudtok szerezni belőle egy példányt. A borítót egyébiránt Bödecs András rajzolta.

RENDELÉS