Autotheism: a budapesti Arkas első ízelítője a közelgő kislemezéről

Utoljára tavaly, egészen pontosan az év utolsó napján jelentkeztünk a budapesti Arkasszal kapcsolatban, akkor az ügyből kifolyólag, hogy három prominens hazai underground zenekarral közösen kiadtak egy négyes splitet. Azóta eltelt majdnem fél év, a kísérletezős, matekos instrumentális poszt-metalt játszó trió pedig elérkezettnek látta az időt, hogy megossza velünk következő fejezetének első szösszenetét – ez az Autotheism.

A szösszenetet akár lehet szó szerint is érteni: a szám mindössze másfél perces, de ez ne tévesszen meg senkit, ugyanis ebben a rövidke futamidőben több minden történik, mint más zenekarok teljes lemezein. A felállás változatlan, tehát Grizner Tamás „Kex” – gitár, Kocsis Csaba „Csé” – dob és Hilóczki Zsuzsi – szaxofon. A soundért Farkas Krisztián felel, az artworköt pedig Veres Ferenc készítette. A zenekar egyébként nem csak a levegőbe durrogtat, a dal a második EP-jükön kap majd helyet, ami a Selene címet viseli és június 4-én érkezik, minket pedig az a megtiszteltetés ért, hogy az anyag itt fog premierelni nálunk, a NuSkullon. Szóval érdemes lesz aznap rájuk (és ránk) tapadni.

A megjelenés előtti héten, május 30-án a srácok a Riffben koncerteznek a görög The Futile Mating Tactics és a Kajgün társaságában.

Addig is itt az első kedvcsináló, illetve ha már valaki zsákolna tőlük pólót és vászontatyót, azt a bandának dobott maillel meg is teheti.