Augusztusban While She Sleeps és Beartooth a Barba Negrában

Augusztus 15-én együtt érkezik Budapestre a While She Sleeps és a Beartooth. A két metalcore-banda co-headliner bulijának a Barba Negra szabadtéri színpada ad majd otthont.

Előbbi már több ízben járt nálunk, legutóbb épp a Budapest Parkban, úgyhogy itt az ideje ismét egy szabadtéri „ereszd el a hajamnak”. A WSS a 2009-es énekesváltás óta változatlan felállásban stabil tagja a metalcore-színtérnek. 2021-ben megjelent ötödik stúdióalbumukat, a Sleep Societyt tavaly egy deluxe kiadással is megfejelték, melyen a zenekar Deryck Whibley-vel a Sum 41-ból, Rou Reynoldsszal az Enter Shikariból és Simon Neillel a Biffy Clyróból is duettezik, ezzel is bizonyítva, hogy a műfajra nemcsak underground rétegzeneként kell gondolni, hiszen az a népszerűbb berkekben is megállja a helyét. De még hogy!

Mainstream együttműködésekből a Beartoothnál sincs hiány, a srácok nemrég a Papa Roachcsal készítettek egy közös dalt, mely a Cut the Line címet viseli, és január óta 2,5 milliószor pörgették le csak a Spotify hallgatói. Az ohiói ötösfogat zenéjében ugyanúgy felfedezhető a hardcore punk, a pop-punk és a metalcore, remekül egyensúlyoznak a kemény zúzás és a fülbemászó dallamok közti vékony kötélen. A metálosok ne essenek kétségbe, a csordavokálos elérzékenyülések mellett lesz headbangre és moshpitre is alkalom bőven. A legutolsó, 2022-ben kiadott Beartooth-album a korábban megjelent Below bővített kiadása, melyen a dalok koncerten előadott változatait is megtalálhatjuk, s így az első bálozók is valós képet kaphatnak arról, mire is számíthatnak majd az augusztus 15-i eseményen.

Előzenekarokról egyelőre nincs hír, a jegyértékesítés március 31-én indul, további részletek a facebookos eseményben.