Augusztus 15-ig biztos nem lesznek se nagykoncertek, se fesztiválok

A kormány mai döntése szerint augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél nagyobb tömegrendezvényeket tartani Magyarországon. Ezzel tehát vége a találgatásnak, hogy lesz-e nyáron Deftones, lesz-e Korn és System of a Down, lesz-e Rockmaraton, Volt és Sziget. Nem lesz.

A nyári budapesti nagykoncertek közül gyakorlatilag az összes elmarad – várhatóan a szervezők a legtöbb bulit megpróbálják majd áttenni az év végére vagy 2021-re. Ezzel kapcsolatban érdemes lesz figyelni a promoterek csatornáit és az egyes eseményeket, de a nagyobb koncertek új dátumairól vagy törléséről mi is hírt adunk majd.

A fesztiválok nagy része szintén kiesik idén, de van pár rendezvény, amit jelen állás szerint még meg lehet tartani. Ezek a következők:

  • Fekete Zaj – aug. 19-22, Mátrafüred
  • Strand – aug. 19-22, Zamárdi
  • Fishing On Orfű – aug. 26-19, Orfű
  • Fezen – szept. 11-13, Székesfehérvár

A Fezen és a Rockmaraton egyébként már közölte, hogy az idei évre bejelentett lineupokat – amennyire csak lehet – átszervezik a 2021-es fesztre. Ebből adódik, hogy a szeptemberi pót-Fezen várhatóan egy kisebb szabású, csak magyar fellépőkkel operáló rendezvény lesz. Mindkét feszt esetében az idén vett jegyek érvényesek lesznek jövőre, de visszaváltásra is lesz lehetőség. A Sziget (és a Volt, Sound stb.) szervezői egyelőre nem nyilatkoztak ilyen részletesen, csak azt kérték, hogy aki teheti, őrizze meg a jegyét jövő nyárig.

Hogy a kisebb, 500 fő alatti klubkoncertek és egyéb rendezvények mikor indulhatnak újra, arról egyelőre nincs pontos információ.

Frissítés: Este bejelentették, hogy az 500 főnél kisebb eseményekre is vonatkozik az augusztus 15-ig tartó tilalom.

Fotó: Rockmaraton