Atlasz Alszik: bemutatkozik a Képzelt Város volt énekeseinek új zenekara

Majdnem két éve már, hogy feloszlott az ország legnépszerűbb poszt-rock zenekara, a Képzelt Város. A hiányukat azóta se sikerült kiheverni, most azonban a romjain valami alakulóban van, ami talán betöltheti az utánuk keletkezett űrt: ez az Atlasz Alszik, amiben a zenekar korábbi énekesei, vagyis Oláh Gergely (2007-2013) és Kovács Ákos András (2013-2022) dugták össze fejüket, hogy együtt alkossanak.

A kötetlen dalszerzés első eredménye a Hiányzó darab címet kapta, ami bár hordoz magán pár jellemvonást a megboldogult anyazenekartól, de ugyanakkor teljesen önálló lábakon áll, és hűen reflektál a srácok által kedvelt zenékre, illetve hogy milyen hangulatban vannak éppen, és milyen történetet kívánnak elmesélni. A bemutatkozó tétellel kapcsolatban ezeket mondta a páros a Recordernek:

Egy olyan dallal akartunk indulni, ami ízelítőt tud adni abból a világból, amit nagyjából elképzelünk. Egy darab a mozaikból. A dal szerkezete és dinamikája, a hangszerelés, a ritmika hamar összeállt. A szöveg apróságai, illetve a hangzások kitalálása volt hosszabb idő, de a jövőben is szeretnénk annyi időt szánni mindegyik dalra, amennyit igényel.

Ebből következik, hogy a fiúk bár terveznek majd koncertre is állni, illetve nagyobb terjedelmű kiadványt megjelentetni, mindez egyelőre még várat magára, semmit sem szeretnének elsietni. Az biztos, hogy ha odavoltál a nagyokat éneklős Képzelt Város-dalokért (Hercules; Hélium; Ég veled, Anatolij!), akkor az Atlasz Alszik sem fog csalódást okozni.