Annyira elbűvölő, amennyire kényelmetlen – Próbáld csak meg felfogni a The Armed új klipjét!

A The Armed sosem tartozott a könnyen fogyasztható előadók közé. Az önmagát punk rocknak tituláló zenekar a pályája során a poptól a hardcore-on át a metalig lényegében minden stílust körbejárt, de alapvetően talán a noise az, ami leginkább fémjelzi a munkásságukat. És nem csak a zenéjüket: az átlagostól a létező legtávolabbra sorolható brigád előszeretettel alkot afféle „vizuális zajokat”, olyan mozgóképeket, amiket az elménk nem tud egykönnyen elfogadni, sőt, olykor kifejezetten kényelmetlen hatást váltanak ki.

Ez a legújabb, Average Death című videó esetében sincs másképp, én háromszor néztem meg egymás után, de azután se tudtam körvonalazni, hogy mit is láttam voltaképp. Dan Greene, a zenekar gitárosa annyit mondott a klippel és az érkező lemezzel kapcsolatban:

Az új album egyszerre lett a legnyersebb, a leggyönyörűbb és a legszörnyűbb dolog, amit valaha is kiadtunk. Reméljük ez a videó pont annyira lett elbűvölő, mint amennyire kényelmetlen is.

Erről április 16-án meg is győződhetünk, az Ultrapop címet viselő negyedik nagylemez a Sargent House gondozásában lát majd napvilágot olyan előadók közreműködésével, mint Mark Lanegan és Troy Van Leeuwen (Queens of the Stone Age), a produceri munkálatokat pedig Ben Chisholm (Chelsea Wolfe) és Kurt Ballou (Converge) látta el.