Ajánló: Óriás (kis)lemezbemutató

Oktober 21-én mutatja be első EP-jét a budapesti Óriás zenekar. Az ingyenesen letölthető 5 számos anyag beharangozó koncertje két szimpatikus budapesti brigád, a Paranova és a Hammer of Gods szettjei közé ékelődik majd be a budapesti Trafóban. Nem feledni, utána hétfő és kedd szünnap!

A Paranova egyike azon lelkes fiatal zenekarainknak, akik manapság hitelesen szólítják meg üdítő gitárzenéjükkel a korukbelieket. Nincs itt befutási izzadtság, nincsen erőltetettség, a könnyeden rockos, csajénekessel bíró Paranova egyszerűen szeret jó slágereket írni, és azokat élőben előadni – érdemes időben érkezni miattuk.

Az est apropóját egy lemezbemutató adja: az annabarbi romjain létrejött budapesti Óriás szeptember végén büszkén tette ingyen hozzáférhetővé első EP-jét a weboldalán. A keserű-édes, magyarul daloló rock-trió első évének munkásságát dokumentálja ez az 5 számos anyag, melyet hamarosan már nagylemez követ. A rendkívüli étvágyú Óriás az ősszel elcsíphető lesz mind a fővárosi klubokban, mind vidéki koncerthelyszíneken a Quimby vendégeként. További infoért és a zenéért tessék a honlapjukra kattintani.

A kellemes levezetésképp is felfogható borba mártott, füstös hangulatot a Hammer of Gods hozza majd a Trafó pincéjébe éjfél környékén. Valójában a többnyire más projektekben (The Moog, The Make Me Six, E.Z. Basic) is szorgoskodó tagok örömzenélése a HOG, Dorozsmai Gergő remek dalszerzői irányítása alatt, karakteres atmoszférával átszőve. A “Ki milyen hangszeren játszik?” kérdés itt érdektelen, csak a dalokból áradó, rég feledett pszichedélia számít.

Kezdés: 21.30
Belépő: 600 Ft

www.paranova.hu
www.oriasbudapest.hu
www.myspace.com/hammerofgodsband
A koncert Last.fm adatlapja