A Trivium megint alaposan szétzenéli a legújabb számát

trivium

Már csak pár nap van hátra az új Trivium-lemez, a The Sin and the Sentence megjelenéséig, és a célegyenesben Matt Heafy zenekara újabb dalt mutatott az albumról. A címe Betrayer, és első pár hallgatásra több észrevételt is keltett bennem:

  • Matt Heafy valószínűleg nem szándékosan, de lenyúlt egy rímet az architectses Sam Cartertől. Van ugye a brightoniak Naysayer című száma, aminek a refrénjében a naysayer – betrayer szavak felelnek egymásra. Na, hát itt rögtön a dal első pár sorában ugyanez történik, csak fordított sorrendben.
  • Egyébként meg ezt a számot is alaposan szétzenélik a srácok, főleg Alex Bent büntet kíméletlenül a dobok mögött, de végre a gitárosok sem spórolnak úgy a puskaporral, mint az előző lemezen, vagy mondjuk az előző klipes dalban.
  • Ugyanakkor a szám végére már egy kicsit sok lett az önkényes hangnemváltásból, annyira azért nincs egyben a dal, mint az albumról elsőként kiadott címadó szám, a The Sin and the Sentence. Az viszont tényleg egyre biztosabb, hogy ez lesz a floridaiak legbátrabb és egyáltalán legjobb lemeze a 2008-as Shogun óta.

Az új számot alább lehet hallgatni, a lemez pedig pénteken érkezik.