A The Southern Oracle újrakeverve újra kiadja a 2015-ös kislemezét

Még 2015-ben adta ki a The Southern Oracle az Icebreaker című kislemezét, amely először mozgott azon a terepen, amit mára már igazán magáének érez a zenekar. A 2014-es [HTH/LTH] lemezhez képest merőben egységesebb, sötétebb és agresszívebb anyag volt az előfutára és egyben első jele annak az arculatnak, ami az idén megjelent Exodus Aesthetic albumban teljesedett ki. Kellő tapasztalat híján a srácok akkor még nem tudták a legjobban visszaadni azt, amit igazából megálmodtak, ám most – hat évvel később –  úgy gondolták, hogy itt az ideje egy ráncfelvarrásnak. Ennek az eredménye lett az Icebreaker újrakevert, újramaszterelt kiadása, mely december 24-én fog megjelenni. Erről így nyilatkozott a zenekar:

2015-ben kihoztunk egy “ICEBREAKER” című kislemezt, ami elindította a zenekart azon az úton, amit addig csak kerestünk. Akkora lendülettel, energiával írtuk meg és vettük fel, mint a legutóbbi “EXODUS AESTHETIC” anyagunkat, csak itt még nem volt elegendő tapasztalatunk és erőforrásunk, de maga a próbatermi felvétel megadta azt a nyers hangulatot, ami az EP lényege. Ez több, mint hat év elteltével még mindig a TSO alapjaként szolgál, hiszen zeneileg és szövegileg egy olyan egészet alkot, amit minden kiadványunkkal sztenderdként követünk, legyen szó akárhány számból álló koncepcióról.

Az elmúlt időszakban a pandémia által átrendezett zenei életben való jelenlétünk újra- illetve átépítésének hátterében azon dolgoztunk, hogy igazán méltó formába öltsük az “ICEBREAKER”-t anélkül, hogy a felvételekbe belenyúlnánk. Így újrakevertük és masztereltük Ivánfi Dani (Stubborn) barátunkkal, akivel az elmúlt években megtaláltuk azt a közös hangot, amit minden zenész keres egy hangmérnökkel. Ezúton is köszönjük neki, hogy a zenekarunk részévé vált.

Ami még egy fontos szegmense ennek a lépésnek, az pedig az, hogy mivel a négy tétel együtt adja át a mondanivalóját, így egyben, egy trackként kerül fel az online zenei platformokra, ellentmondva a mai trendeknek, amik sajnos arra sarkallják a hallgatókat, hogy minél kevesebb időt és figyelmet fordítsanak a tényleges tartalmakra. Ezzel szembemenve szeretnénk mutatni, milyen fontos teljes egészében hallgatni egy lemezt, főleg ha azt, mint a mi esetünkben, okkal készítettük minden dalával és átvezetőjével olyan sorrendben és időtartamban, ahogy azt átadni szerettük volna. Megjelenés december 24-én, a pre-save linket lentebb megtaláljátok.

A felvételhez hasonlóan az arculatot is átszabtuk, meghagyva az eredeti hangulatot, de mégis relevánsabb vizuális élményt, mélyebb érzetet keltve. A hanganyagnak nem tervezünk fizikai megjelenést, de a bandcamp-oldalunkon meg tudjátok vásárolni a stúdió minőségű file-okat, sőt azzal a letöltéssel a külön számokra bontott verziót is megkapjátok.

Valamint készült egy széria limitált exkluzív merch is, amit holnaptól tudtok előrendelni a webshopunkon három hetes átfutással, ezt követően a Real Pimp Merchandise-os barátaink legyártják, a Tixa pedig intézi a kiszállítást vagy épp a személyes átvétet. Megintcsak annyi készül, amennyit rendeltek és most sem lesz újranyomás, szóval legyetek résen.

Nagyon köszönjük nektek a kitartást és a támogatást, nélkületek se mi, és semelyik másik zenekar vagy a velük dolgozó tagok, klubok, szervezők sem lennének sehol, ezért (is) végtelenül hálásak vagyunk nektek!

Az anyagot itt lehet előmenteni.