A Slipknot tagjai 10 éve ülnek egy kész lemezen, ami nem Slipknot

Shawn Crahan a Metal Hammernek adott friss interjújában csicseregte el a nagy hírt, miszerint a Slipknot pár tagja még 2008-ban, az All Hope Is Gone felvételei során összerántott egy másik új albumot is, amiről azóta sem szóltak senkinek. Nem egy rendes Slipknot-lemezről van szó, hanem egy side projectről, amin Corey Taylor, Jim Root, Sid Wilson és maga Shawn dolgoztak együtt. Ráadásul mint kiderült, az egyik dalukat már hallottuk is: ez a ‘Til We Die, ami annak idején az All Hope Is Gone deluxe kiadásán jelent meg. A bohóc szerint most viszont lassan eljöhet annak az ideje, hogy az egész anyag napvilágot lásson.

Felvettünk jó néhány számot, azt hiszem, 11-et, és 10 éve tartogatom őket, mert nem volt jó az időzítés, de elmondhatom, hogy most jónak tűnik. Ez Slipknot? Nem, nem Slipknot. A Slipknot négy tagja? Igen, a Slipknot négy tagja. Az All Hope Is Gone-nal egyszerre íródott zenék? Abszolút. Jim elkezdett írni valamit, aztán lement feljátszani valamit az albumra, aztán visszajött és befejezte a dalát. Így ütöttük el az időt abban a négy hónapban.

Egy nagy adag zenéről van szó, ami tényleg kibaszott jó. Annyira jó, hogy vissza is kellett tartanunk, hogy kivárjuk a megfelelő pillanatot. Ez megy már 10 éve. Nem akartuk csak úgy kidobni és összezavarni meg kiakasztani az embereket. Nem fogok csak azért kiadni valamit, hogy felhúzzam az embereket – ebben a táborban a helyes módon intézzük a dolgokat. És a helyes mód az, hogy előbb vagy utóbb, de szólnunk kell erről az embereknek, mert ez az igazság. Megtörtént. Időt fordítottunk rá, naponta dolgoztunk rajta, megkevertük, masztereltük, kész az artwork. Elképesztő cucc. De jó helyen kell lennie a Slipknot történetében.

Innentől garantált, hogy a következő interjúkban egyre többször fog feljönni a projekt kérdése, és akkor talán többet is megtudhatunk a bohóc terveiről. Vagy nem. Nála sosem lehet tudni.

Ami biztos, hogy a Slipknot jövő nyáron készül kiadni a hatodik lemezét, amivel a Volt fesztivál nyitónapján és a Nova Rockon is fellépnek.