A Modern Life Is War feldolgozott egy reggae-dalt a ’70-es évekből

Nem egyszerű a Modern Life Is War rajongójának lenni. Az iowai hardcore-zenekar a 2012-es újjáalakulása után gyorsan kiadott egy nagylemezt, az általunk is az egekbe emelt Fever Huntingot, azóta pedig a világ legkényelmesebb tempóját döcögik: 2015-ben újra kiadták a nagy sikerű Witness lemezüket a tizedik évfordulója alkalmából, 2018-ban pedig pár hónap különbséggel megjelentettek két kétszámos kislemezt Tribulation Worksongs címmel.

Most három év elteltével újra lehet róluk hanganyag kiadása okán cikkezni, más kérdés, hogy csak a kislemez-szériájukat folytatják a harmadik állomással, amin ráadásul most első alkalommal egyik dal sem saját. Az első, Survival című szerzemény eredetileg egy 1975-ös reggae-dal, amit Marcia Griffiths, a „reggae királynője” adott elő és előszeretettel énekelték tüntetéseken, tiltakozásokon. Ennek a feldolgozását alább már lehet is hallgatni. Az MLIW elég punkos köntösbe öltöztette, ami talán nem is akkora baj, tekintve, hogy a másik dal a The Stooges népszerű I Wanna Be Your Dogja lesz, amit számtalan filmből és sorozatból is ismerhetünk, példának okáért a kultikus A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőből.

Az előző két kislemezhez hasonlóan ezt is a Converge gitárosa, Kurt Ballou keverte a Godcity Studiosban, és – csak hogy még inkább családban maradjon a dolog – ezúttal is a Converge-énekes Jacob Bannon készíti a borítót, ami egy különleges eljárással valósul meg: a Modern Life’ énekese, Jeff Eaton a saját ’50-es évekbeli írógépével pötyögi le a dalok szövegét, Bannon pedig ezt kézi nyomással viszi fel a bakelitek borítójára, minden egyes példányt teljesen egyedivé téve ezzel.

A Tribulation Worksongs harmadik része december 17-én érkezik Bannon kiadójánál, a Deathwishnél.