A második új számmal sem hibázik az In Flames

A nyár elején közzétett State of Slow Decay után még egy új számmal jelentkezett az In Flames, és szerencsére a The Great Deceiver ugyanúgy a zenekar régi szép idői felé kacsintgat zeneileg, mint az előző dal. Agresszív, kalapálós, de közben kellően dallamos is – simán elfért mondjuk a Come Clarity vagy a Sense of Purpose lemezeken, már ami a magát a zenét illeti, miközben a szöveg kimondottan a 2022-es évről szól. Ahogy Anders Fridénék fogalmaznak:

A Great Deceivert a frusztráció szülte, gyakorlatilag a hamis zászlók használatára való reakcióként, de azóta több más jelentést is kapott. Van benne egy sor, ami úgy szól, hogy „a véleményedhez igazítod az igazságot”, és úgy érezzük, ez nagyon sokat mond el arról, hogy mi történik manapság az interneten, az emberek között, az országok között stb. Távolabb vagyunk egymástól, mint valaha, pedig könnyebben kommunikálhatunk, mint a történelem során bármikor.

A zenekarnak elvileg továbbra is készül – vagy már el is készült – a következő nagylemeze Howard Benson producerrel, de ennek a dátumáról és egyéb részleteiről nincs egyelőre nincs hír.

Van viszont egy masszív EU-turné az év végére, amire három másik svéd metalbandát visznek magukkal, név szerint az At the Gatest, az Orbit Culture-t és az Imminence-et. Ezt a csomagot hozzánk legközelebb Bécsben, a Gasometerben lehet majd megnézni december 2-án. Hogy a több mint két éve tologatott leendő budapesti In Flames-koncert mikor lesz végre megtartva, azt szintén nem tudni.