A Deftones már egy egész lemeznyi új zenét felvett

2019-et a Deftones nagyrészt a kilencedik nagylemeze megalkotásának szentelte, és habár most már biztos nem fog idén kijönni a lemez, de azért elég jól haladnak a munkálatokkal. Chino Moreno énekes a napokban azt nyilatkozta, hogy nyár óta egy egész albumnyi zene fel van véve, amire épp most írja a szövegeket és vokálokat:

Nagyjából egy éve dolgozunk a lemezünkön. Nem úgy állunk hozzá, hogy bevonulunk egy szobába és bezárkózunk, amíg el nem készül, inkább igyekszünk élvezni az írással töltött időt. Néha összejövünk, dolgozunk rajta pár hétig, aztán mindenki hazamegy és otthon folytatja a munkát. Ezt csináljuk bő egy éve. Most nyáron már konkrétan bementünk a stúdióba és felvettünk egy albumnyi zenét. Szóval a zene nagyjából kész, és az utóbbi pár hónap már inkább a szövegek, a dallamok és az énekes részek kidolgozásával telt.

Sokszor előfordul, hogy amikor magukat a dalokat megírjuk, nagy vonalakban kitalálok rájuk pár szót vagy dallamot vagy valamit, de igazából mindig is úgy dolgoztunk, hogy a zene ihlette a szövegeket. Nem vagyok az a fajta ember, aki naplót vezet vagy magánál tart egy verseskötetet, amiből aztán ihletet merít. Engem a megszülető hangok inspirálnak, és ezekre a hangokra reagálok. Szeretek másokkal együtt dolgozni és ihletet kapni a zenésztársaimtól. Ez egy kicsit időigényesebb, mert megcsináltuk a lemez egy részét, és most olyan, mintha az egészet elölről kezdve csinálnám meg a vokálokat. Majdnem olyan, mintha teljesen a nulláról írnék egy teljesen új lemezt.

Ami pedig a megjelenés dátumát illeti:

Mindenképpen kinn lesz jövőre. Reménykedem abban, hogy még az év eleje felé, de úgy érzem, hogy ha megpróbálom megjósolni, hogy pontosan mikor, akkor ezt majd számon kérik rajtunk. [nevet] Szóval inkább folytatnám még. A legfontosabb, hogy jó legyen. Ha kijött, ezt fogjuk játszani 2-3 évig, szóval biztosra akarunk menni és a lehető legjobb albumot megcsinálni, amivel mindenki elégedett lesz, beleértve saját magunkat is.

Az énekes az elmúlt 1-2 évben eddig olyanokat nyilatkozott a készülő albumról, hogy a 2016-os Gore-hoz képest nagyobb szerepet szán a dalszerzésben Stephen Carpenter gitárosnak, és hogy a dalok a kísérletező hozzáállásuk miatt a 2000-es White Pony albumra emlékeztetik.

A Deftones egyébként idén annyira ráfeküdt az új lemezre, hogy egész évben összesen 3 koncertet játszottak, de ezeken két olyan dalt is előadtak, amit korábban soha (Gauze és Smile).