A Century Mediához igazolt a Distant, ennek örömére ki is adtak egy új dalt

Azt hiszem erre mondják, hogy a kitartó munka meghozza gyümölcsét: a holland Distant ugyanis nem kisebb kiadóhoz igazolt, mint a Century Media Recordshoz, ahol többek közt olyan bandákkal fogják mostantól megosztani az „öltözőt”, mint a Misery Index, a Suicide Silence, az Arch Enemy vagy a Lorna Shore. Ezt a deathcore-brigád egy vadonatúj dallal ünnepelte meg, az Exofilth pedig továbbra sem ereszt a srácokra jellemző varacskos abálásból.

A bandánál amúgy látszólag nincs megállás: nem elég, hogy a 2020-as és ’21-es kislemezeik tavaly egy gigászi dupla anyagban egyesültek, idén tavasszal már kihoztak egy különálló trekket, a Cursedöt is. Valószínűleg ez (is) megtetszhetett bennük a Century’ fejeseinek, és egyelőre nem tudni, hogy az a dal és a mostani már egy ostorral „motivált” következő lemezes munkafolyamat része-e, vagy csak lábáztatás.

A banda egyébként november 12-én hazánkban, a Dürer Kertben is tiszteletét teszi, olyan nagyágyúk társaságában, mint a Despised Icon, a Decapitated, vagy épp az Oceano.