Victor Wooten a Dream Theater babérjaira tör

victor wooten, holak alaverdyan

Aki kicsit is járatos a zenélés, azon belül is a basszusgitározás világában, annak bizonyára ismerősen cseng Victor Wooten neve. Az ötszörös Grammy-díjas amerikai zenészt széles körben a világ egyik legjobb és legnagyobb hatású bőgőseként tartják számon, aki szinte minden lehetséges stílusban alkotott már maradandót, akár szólóban, akár a Béla Fleck and the Flecktones tagjaként, akár egyéb projektek keretében – egy valami azonban hiányzott az életművéből, mégpedig a metál. Egészen eddig.

Legújabb zenekarát, az Octavisiont Hovak Alaverdyan gitáros hívta életre, és rajta és Wootenen kívül Roman Lomtadze dobos, valamint két billentyűs, Steve Weingart és Ara Torosyan játszanak még benne. Első megjelent szerzeményük, a Three Lives rögtön egy tízperces monstrum, amelyből hamar kiderül, hogy Alaverdyan nem csak megjelenésében hasonlít John Petruccira, hanem zenéjével is nagyjából a Dream Theater, vagy még inkább a Liquid Tension Experiment hangzását követi, nem meglepő módon teljesen instrumentálisan, viszont az ének helyett különböző egzotikus hangszerekkel, blullal és kanunnal színesítve. Az Octavision hamarosan egy teljes lemezzel is jelentkezik majd, erről azonban egyelőre semmi konkrét infó nem ismeretes.

Wooten egyébként november 8-án a szólózenekarával Budapestre érkezik, amelyben Dennis Chambers (dob), Rob Franceschini (szaxofon) és Anthony Wellington (basszusgitár) játszanak majd vele.