Rockmaraton: helyzetjelentés

 

Ahogy azzal ti is szembesülhettetek, az idei, egyben tízéves Rockmaraton felhozatala bizonyos szempontból eléggé közel áll oldalunk tartalmához, egyben olvasóink ízléséhez, hiszen a punk, a folk- és black metal, valamint klasszikus értelemben vett metal mellett idén először igen nagy hangsúlyt kap a hardcore és a metalcore is. Ennek köszönhetően olyan zenekarokkal találkozhattok majd Pécsett – egyben oldalunk kritikái között is -, mint a Walls Of Jericho, a hazánkban először megforduló Heaven Shall Burn, a Wisdom In Chains, a Death By Stereo, vagy a Pro-Pain. Ezzel arányosan a Malomvölgyi Arborétumban július 5. és 11. között megrendezendő fesztivál igen zsebpénzbarát, 5990 forintos hetijegy-árazáson pörög egészen június 20-ig.

 

A fesztivál zárónapja pedig egy külön zsúrt is életre hívott, ahol 1-2 előre meg nem nevezett zenekar fellépése mellett kicsapolásra kerül 10 hordó sör, kisorsolnak 10 hetijegyet a jövő évre, valamint megrendezésre kerül a vizespóló-verseny szuperdöntője is, számtalan vetélkedő, játék, na meg a Futball Világbajnokság döntőjének 8×12 méteres óriáskivetítőn való vetítése mellett.

A foci VB többi meccse is megnézhető lesz a héten, a fesztivál területén több helyszínen projektorokkal fogtok találkozni, az Off-Rock tanya pedig csapatversenyeket szervez a focirajongóknak: a VB-t megnyerő válogatott szurkolói kereskedelmi mennyiségű szeszes italt nyerhetnek a zárónapon. Az 50%-os vasúti kedvezmény részletei is felkerültek a weboldalra, de ne feledjétek, hogy más kedvezményekkel nem összevonható. A Rockerek.hu portál szervezésében indul július 5-én a „rocker vonat” Budapestről, a nulladik napon pedig nemcsak azért érdemes megérkezni, mert akkor kerülnek „kiosztásra” a legjobb helyek – bár a kemping területe nagyobb lett -, hanem azért is, mert aznap fellép több helyi banda. Ezzel két ráadás-nap is beékelődik a programba.

Már elérhetők az étel-ital árak is, amik fesztivál viszonylatban igen kedvezőek: 600-ért lesz menü, meg olcsó lesz a lángos és a tócsni is, lesznek tészták, meg pörköltek, és a vegetáriánusok is méltó kiszolgálásban részesülhetnek.