Mit várnak a Grindrise Fest 8-tól a fellépők?

grindrise 8

Október 14-én a Dürer Kertben feléled a fővárosi keményzenei underground egyik legjobb bulisorozata, a pár éve abbamaradt Grindrise fesztivál. A nagyszabású, két termes hardcore- és metálünnepen a már jól bevált régebbi nevek mellett néhány frissebb csapat is fellép.

A kisteremben tér vissza a két éve nem koncertező hardcore-csapás The Last Charge, fellép az egykori The Sharon Tate-Insane- és Subliminal Merger-tagokkal operáló Dreadwolf, itt debütál élőben az ex-Banished tagokat felvonultató Harmed, a nyitóbanda pedig a Grimcity lesz. Eközben a középső teremben a 2015-ös év legjobb hazai metállemezének folytatásával hamarosan elkészülő Orient Fall és a dallamos hardcore-ban utazó barcikai Faminehill játszanak, akik mellett ott lesz a nemrég a Hatebreed előtt is bizonyító Wishes és az egyik nagy hazai reménység, a Silent Homes is.

Egy ilyen komoly lineupban mindenki találhat valami olyat, ami igazán az ínyére való – mi pedig a bulihoz közeledve szépen körbekérdeztük a fellépő zenekarokat, hogy melyik másik csapat szettjét várják a leginkább. Elég változatos válaszokat kaptunk, amik alább olvashatók is.

Wishes

Amikor megkaptuk a kérdést a srácokkal, hogy melyik zenekar koncertjét várjuk a legjobban a Grindrise festen, kb. gondolkodás nélkül a The Last Charge-ot mondta mindenki. Amellett, hogy Dani játszott a zenekarban, jópáran ismerjük őket hosszú évek óta. A zenéjük a nemzetközi színtéren is gond nélkül ugorja a lécet, és én (Szabi) személy szerint különös rajongással figyelem, hogy amikor elkezdik a koncertet, a rendes srácokból olyan sebességgel lesz törött fogú telepi suttyó, hogy arról új mértékegységet kellene elnevezni. Régen nem láttuk színpadon a Charge-ot, szóval ezért is várjuk nagyon a koncertet, és reméljük még sokszor megoszthatjuk a színpadot velük. Charge for Life!

Orient Fall

Wishes. Egy zenekar, amely kissé kilóg a sorból. Kilóg, mert mi még nem láttuk. Kilóg, mert tényleg kíváncsian várjuk és kilóg, mert itt ismerős arcok mutatják meg, milyen üde színfoltként is tudnak 2017-ben visszatérni. One Reason to Kiss-, Velvet Stab-, Emerging Beast-tagokat véltünk felfedezni, akikkel mind játszottunk valaha, és tudjuk, hogy nagy lesz az öröm majd számunkra is nézőkként, mert úgy tűnk, hogy a zenekarok legjobb tulajdonságait sikerült tovább örökíteni. Hajrá Wishes!

The Last Charge

Mi a Harmedot várjuk a legjobban, többek között a személyes kötődés miatt. Emellett szakmailag már most olyan profi szintű hozzáállás jellemzi a zenekart minden téren, amit csak kevesek tudnak igazán jól hozzátenni a zenéjükhöz. Hihetetlenül jól tudnak azonosulni azzal a világgal, amit szeretnének produkciójukban életre kelteni és ezt olyan stílusosan és sajátosan próbálják megalkotni, ami miatt már most profibb szintet képviselnek, mint más underground zenekarok.

Dreadwolf

Az Orient Fall kihozta 2015 egyik legjobb magyar metál albumát, ez számunkra nem kérdés. Mondhatjuk, hogy a Fractals-ban kiteljesedett az az elképesztő fejlődés, amin a srácok keresztül mentek az utóbbi időkben. Ők talán az egyetlen Grindrise Fest „veterán” akik a mostani felhozatalból már a kezdetekkor ott voltak. Egy ideje már ők sem koncerteztek, ráadásul erre a bulira már új számokkal is készülnek, így biztosan oda fognak csapni!

Silent Homes

Mindenki iszonyat színvonalas zenét játszik, ha valakit mégis ki kellene választani, akkor az a Wishes lenne, akik a kicsit punkosabb stílus ellenére baromi technikásak, de ez nem megy a dalok rovására. Láttuk már őket élőben, és várunk további számokat, akár egy lemezt is tőlük hamarosan.

Harmed

Mindannyiunk szívéhez a The Last Charge áll a legközelebb. Évek óta nem láthattuk őket a színpadon, ezért nagyon kíváncsian várjuk a fellépésüket. Több tagnak is a mi felállásunkból megadatott a lehetőség, hogy együtt zenéljen a Charge-dzsal, ezért személyes szálak is kötődnek a magyar beatdown zenekarhoz. Külön öröm számunkra, hogy egy színpadon, egymást követve emelhetjük majd az este hangulatát, és kiderülhessen, mivel is készültek a srácok, hogy meglepjék a nagyérdeműt.

Grimcity

Azért várjuk nagyon az Orient Fallt, mert a zenélésen kívül is ezeréves barátaink, rengeteget lógunk együtt, és sok szálon kapcsolódnak a zenekaraink. Szép emlékek fűznek egy tavaly májusi közös bulihoz, amikor együtt játszottunk a Dürerben, hatalmas buli volt, és örültünk, hogy így együtt összejött egy szuper koncert. Emellett zeneileg kurva jónak, maximalistának és profinak tartjuk őket. Személyes kapcsolódás, hogy az Orient gitárosával csináltuk eddig a kislemezünket és a single-ünket (felvétel, keverés), Buzás Krisz pedig featel is az egyik számunkban. Ráadásul ha minden igaz, játszanak majd új számokat is a bulin, nagyon kíváncsian várjuk őket!