Megérkezett a Heartlapse új kislemeze, az Afterimage

A hétvégén meglepetésszerűen tette közzé új kislemezét a Heartlapse. A fővárosi brigád az Afterimage címet viselő anyaggal ismét egy „ébresztő pofont” adott a hazai színtérnek, ahogy azt három éve, a bemutatkozó EP-jével is tette. Az Absent Surface-szel akkor a 2015-ös toplistánk dobogójára kerültek a srácok, és erre idén is megvan az esélyük.

Az utóbbi időszak nehéz volt a zenekar számára, de végül sikeresen talpra álltak – erről a velük készült interjúnkban is meséltek – és szintet léptek. A friss dalcsokorhoz az alábbi gondolatokat fűzték:

Annyi minden változott az elmúlt évben életünkben, a zene azonban változatlan jelen volt… Elkészült lemezünk nem csak azt az utat tükrözi, melyet együtt tettünk meg zenészként, barátként, hanem megmutatja egyéniségünket, saját arcunkat. Azt reméljük, hogy utazásunkhoz csatlakozva, néhányan magatokra ismertek, megtaláljátok egyéniségetek egy-egy hasonló darabját.

Nagyon várjuk a következő koncertsorozatot, a találkozást régi és új arcokkal, hogy megoszthassuk végre veletek ezeket a dalokat. Mindenki, aki eljön, erősíti bennünk, hogy megérte!

A lemez keverését és maszterelését Kiss József végezte az Area 51 Studióban. A lemezborító a csapat olasz származású énekese, Luca Broglia keze nyomát dicséri, ahogy az eddig megjelent két klip is.

A zenekar ősszel a Hanoi és a Satelles társaságában turnézik, a három csapatot az alábbi bulikon lehet együtt megnézni:

okt. 6. – Debrecen, Nagyerdei Víztorony (+ BetterThanEver)
okt. 13. – Veszprém, Szigony
okt. 20. – Győr, Dongó (+ Barackca, Thehandsomepriest, Tetrafobia)
okt. 27. – Pécs, Ti-ti-tá (Satelles nélkül, + Sirens Chant, Orient Fall)
nov. 3. – Budapest, Dürer Kert (+ Anchorless Bodies, Gyilkos)

Az anyag Spotify-on, Deezeren, Apple Musicon és Google Play-en is hallgatható.