BEMUTATJUK: bemutatkozik a fővárosi poszt-punk Camp Koala!

A zenekar facebook és bandcamp elérhetőségei. 

A BEMUTATJUK rovatunk egy apróbb, háromhetes szünet után pörög tovább, ezúttal a Nuskull olvasok számára ismert Fuseism agyának, Rádi Gabinak az új zenekarát hoztuk el nektek, bemutatjuk a könnyed, nyári poszt-punkot női vokállal ígérő Camp Koala zenekart. A csapat 2014 őszén alakult Neményi Lilla (basszusgitár, ének), Rádi Gábor (gitár, ének, szintik) és Tarcsi András (dobok) felállásban, amely a mai napig nem változott. Gáboron kívül a tagokat főként Mayberian Sanskülotsból (András), valamint a Girls Say Yes-ből (Lilla) ismerhetitek. A zenekar magát csak könnyed poszt-punkot játszó zenekarnak, vallja, de ha nagyon bele akarunk menni a mixbe, akkor előkerül a Revolution Summer (vagyis terminológiailag az a korszak, pontosabban „nyár”, amely megváltoztatta a punkrockot – 1980-as évek Washington D.C.), a Dinosaur Jr. lemezei, valamint a Riot grrrl címke, vagyis a ’90-es évek közepén indult underground feminista mozgalom, ugyancsak Washington D.C., de ennek főleg a zenei melegágya az, amely a zenekart érinti. A srácokat idézve a zene stílusa nem más, mint: „Revolution Summer meets Dinosaur Jr VS Riot Grrrl”. A zenészekre legnagyobb hatással is főként a ’80-as és ’90-es évek zenéi voltak, lássuk pontosabban, hogy mik. Rádi Gabi már készített velünk interjút 2011-ben, de ezt a dolgot újra elő kell rántanunk, a Fuseism dallamvilágáról lesütött a Revolution Summer korszak, de előkerült bőven a Hüsker Dü is. Tény, hogy itthon baromira egyedi zenét nyom a Fuseism (akik most jöttek új cuccal, hamarosan azt is ajánlani fogjuk!), és nincs ez másként a Camp Koalával sem, akik mindent megadnak, amit egy kellemes poszt-punk csapattól elvárunk.

Rádi Gabi még mindig imádja a San Francisco-i Bay Area szinte kultuszszámba menő Sarah Kirschét, aki a ’80-as évek punkmozgalmaitól haláláig aktívan ontott magából mindent, több mint egy tucat bandában játszott az elsőhullámos emótól a punkon át egészen a poszt-hardcore-ig, tényleg mindenhol ott volt és ez bőven érződik Rádi zenei kibontakozásában is itthon. A hatások közé be lehet dobálni a Washington D.C. fellegvár a Dischord Records-szot (világbajnok roster: Minor Threat, Void, Iron Cross,  Embrace, Rites of Spring, Nation of Ulysses, S.O.A., the Teen Idles, Gray Matter, Jawbox, Dag Nasty, Lungfish, Fugazi stb.), valamint az Ebullition Records-szot, ahol Sarah Kirsch több bandája is megfordult, pl. Fuel vagy a Torches To Rome. Andrásra az NSK kedvenc hardcore punk/poszt-hardcore alapvetés Hüsker Dü legjobb lemeze, a Zen Arcade volt legnagyobb hatással, rimánkodunk, hogy ezt minél több hazai zenésztől el lehessen mondani. Lillára pedig a korai Cat Power, vagyis Chan Marshall volt a legnagyobb hatással (a ’98-as Moon Pix a slowcore és az indie folk történetének egyik legjobb találkozása – a szerk.). A zenekarnak már jelent is meg bemutatkozó kiadványa, ezt is meghallgathatjátok nálunk!

Az első hanganyag egy demófelvételt lett, amely öt dalt tartalmaz és egyfajta DIY-jelleggel (ugye-ugye Washington D.C. még mindig szívünkben él!) vették fel élőben a próbatermükben. A felvételt Gábor keverte és a Fuseismből ismert Ferenczi Zsolt (azaz a Cornman Recordings) maszterelte. A legutolsó dal, vagyis a Don’t még egy klipet is kapott, ezt is megtekinthetitek fentebb! A zenekar már tervezi a következő demóját, ez is ugyanolyan körülmények között (tehát élőben a próbateremben) lesz felvéve, mint az első demó, azonban ezúttal kiérkezik a felvétel helyszínére a Cornman Recordings is, így mondanunk sem kell, hogy az első tapasztalat most már pontosabb szakmai háttérrel még jobb eredményt szülhet, mint első körben. A 2015-ös tervben rengeteg koncert szerepel, ezzel kapcsolatban ajánljuk is itt jobb oldalt a flyer megtekintését, márciusban kilenc bulit nyom a zenekar, valahol csípjétek el őket! További tervek között szerepel további videó(k) megjelentetése, split anyagok kiadása, valamint kiadókeresés bakelit kiadása céljából, ráadásul a zenekar egy rendes stúdióanyagot is el akar készíteni, ami az első demót hallva az év egyik nagy dobása lehet, bármelyik évben is érkezzen, idén vagy jövőre. Hallgassátok meg a Camp Koala első demóját az alábbi bandcampen!