Közös kislemezt adott ki az August Burns Red és a Fit for a King

Ha arra kéne válaszolni, hogy melyik a legtermékenyebb mainstream metal zenekar az elmúlt időben, gondolkodás nélkül rávágnám, hogy az August Burns Red. Eszméletlen tempót diktál a pennsylvaniai csapat, ha csak a tavalyi év elejétől vesszük, kiadtak egy nagylemezt, a debütlemezük élő felvételét, egy (szokásos) karácsonyi trekket, a tizedik évfordulóját töltő Leveler feltuningolt verzióját és egy b-oldalas EP-t, most pedig itt a legújabb split kislemezük a Fit for a Kinggel karöltve. Nem tudom, milyen cuccot írt fel nekik a háziorvosuk a karantén okozta depresszió ellen, de jöhet ide is. Természetesen a sorstársakat sem kell félteni, a texasi FFAK is tavaly jelentette meg legutolsó nagylemezét, idén pedig egyszer már kokettáltak két szám erejéig a Silent Planettel. Ja és az énekesük vendégelt is a korábban említett Leveler-újrakiadáson, a Poor Millionaire című számban.

A Guardians of the Path (a cím a két csapat tavalyi albumainak fúziója) négy dalt tartalmaz, mindegyik bandától kettőt-kettőt, úgy, hogy mindet a másik zenekar frontembere énekli, tehát az ABR-dalokat Ryan Kirby, a FFAK számait pedig Jake Luhrs. Mivel két eléggé hasonszőrű brigádról és két hasonló orgánumú fiatalemberről van szó, így a laikus elsőre nem mondaná meg, hogy van bármi különlegesség a dologban, de a vájt fülűeknek helyenként feltűnhet, ahogy az énekesek belevitték a saját szájízüket a szerzeményekbe. Ha másnak nem is, nekik ez biztos jó móka volt.

A két banda egyébként szeptembertől együtt fog turnézni az Államokban, az ABR pedig a jövő év végén a Bury Tomorrow-val turnézik az EU-ban, aminek két budapesti állomása is lesz.