Kigurul a komplexitás – Ismét új dalt mutat a The Idoru

Az utóbbi időben magához képest csak úgy ontja az új dalokat és klipeket a The Idoru. Megérkezett az április 26-án megjelenő Undertow album negyedik előfutára is (1., 2., 3.Sewn Shut címmel, amely Bödecs Andris énekes és Szalkai Tibi gitáros személyes kedvence. A húrbáró elárulta nekünk, hogy még egy szám jön a lemezmegjelenés előtt, a friss tételről pedig így vélekedett:

Az egyik legdinamikusabbra sikeredett dal a Sewn Shut. Komplexitása ellenére hamar kigurult, adták magukat az egymásra épülő témák, csakúgy, mint a dalszöveg. Kedvencem a lemezen!

Az új album stúdiómunkálatai több helyen zajlottak: az énekfelvételek a Grenma Studióban Botlik Mátyás (The Grenma, Kies) felügyeletével, a gitároké az Ash Soundban Horváth Attilával (Subscribe) és Bodnár Péter (Zsiráf Szand, Blind Myself) közreműködésével, a dobok pedig a Pannonia Studióban lettek rögzítve szintén Bodnár vezénylésével, aki a keverést és a masztert is végezte a már említett Zsiráf Szandban. A borítót szokásosan Bödecs Andris készítette.

A május 10-én a Turbinában tartandó lemezbemutató koncertre elindult a jegyértékesítés (mindössze 400 belépő kapható), továbbá lehullt a lepel a harmadik előzenekarról is: a tavaly nemzetközi splittel előrukkolt afewyearslater nyitja majd az estét a Touch, a Petofi és az ‘Idoru előtt.

Fotó: Peter John Kiss / TherealJP