Zsigerből kiguruló ütemek, dallamok, üzenet – Itt a megújult The Idoru első új dala

Bő hete érkezett a hír, hogy április 26-án Undertow címmel jelenik meg a The Idoru ötödik albuma, amelyet már a zenekar új felállása alkotott meg közösen. A tíz új dalt felvonultató albumról meg is jött az első előfutár, a The King Is Naked, melyről rendkívül röviden ezt mondja a zenekar:

Mi lehetne helyénvalóbb, mint nyitódalnak megtenni a lemez egyik legnyersebb, legőszintébb számát? Zsigerből kiguruló ütemek, dallamok, üzenet. The King Is Naked!

A legfrissebb tag, az új dobos, Szirota Márió is mesélt csatlakozásáról és a közös munkáról:

Andris kérdezte meg egy This Calling-próba után, hogy lenne-e kedvem csatlakozni. Mire én: persze, hogy van kedvem :) Megkaptam a vázlatokat/demókat, aztán elkezdtem dolgozni rajta, beletenni a saját ötleteimet. Nagyon különleges, változatos anyag lett, izgalmas volt agyalni a különböző témákon, megoldásokon.

A stúdiómunkálatok több helyen zajlottak: az énekfelvételek a Grenma Studióban Botlik Mátyás (The Grenma, Kies) felügyeletével, a gitároké az Ash Soundban Horváth Attilával (Subscribe) és Bodnár Péter (Zsiráf Szand, Blind Myself) közreműködésével, a dobok pedig a Pannonia Studióban lettek rögzítve szintén Bodnár vezénylésével, aki a keverést és a masztert is végezte a már említett Zsiráf Szandban. A számhoz borítót is készített Bödecs Andris énekes.

A dal alább hallgatható, és a fontosabb zeneszolgáltató oldalakon is elérhető.

Fotó: Peter John Kiss / TherealJP