Áprilisban jön a megújult The Idoru ötödik albuma

Végre bejelentette rég beígért ötödik nagylemezét a The Idoru: április 26-án lát napvilágot az Undertow a svéd Black Star Foundation gondozásában, amely a 2021-es Old Songs EP-t is kiadta.

Az 10 vadonatúj dalt tartalmazó anyag már a két új taggal készült, gitáros poszton Nagy Gábort a zenekar egykori basszere, Varga Gergő (Meristem, Harmed, ex-AWS, ex-The Southern Oracle) váltotta, Szabó Lac dobost pedig Szirota Márió (This Calling, On Graves, Noble Victory, Meristem, Prosectura, ex-Alvin és a Mókusok). A számlista az alábbi:

  1. The King is Naked
  2. Sewn Shut
  3. The Center of Everything
  4. Lighthouse
  5. New Directions
  6. Extremes
  7. This Ship Will Sail
  8. Until the End
  9. Mystery
  10. Between Good and Evil

A lemez első előfutára a The King is Naked lesz, ami hamarosan megjelenik. A klasszikus felállás 2021-’22-ben kiadott utolsó három száma (So Kind, Yet So Cruel; The Loneliest Drive; One Word) pedig talán majd egy későbbi kiadványon kap helyet.

Az új album stúdiómunkálatai több helyen zajlottak: az énekfelvételek a Grenma Studióban Botlik Mátyás (The Grenma, Kies) felügyeletével, a gitároké az Ash Soundban Horváth Attilával (Subscribe) és Bodnár Péter (Zsiráf Szand, Blind Myself) közreműködésével, a dobok pedig a Pannonia Studióban lettek rögzítve szintén Bodnár vezénylésével, aki a keverést és a masztert is végezte a már említett Zsiráf Szandban. A szokásosan csodaszép borítót ezúttal is Bödecs Andris énekes alkotta.

Az Undertow négyféle, különleges színű bakeliten, illetve CD-n is elérhető lesz.

Fotó: Peter John Kiss / TherealJP