Konklúziók hosszú sivatagi autózás után – Új szám a The Idorutól

Egy hete megosztott egy fotót a The Idoru, miszerint stúdióznak, azt viszont gondolni se mertük, hogy ilyen hamar napvilágot lát az eredménye is. A The Loneliest Drive című új dal a várhatóan idén érkező nagylemezen foglal majd helyet az egy éve megjelent So Kind, Yet So Cruel társaságában. A dal különlegessége, hogy zongorán közreműködik benne Szalai Dóra.

A gitárfelvételekért Horváth István (PMA, Archaic, ex-Blind Myself), a dobért Kolozsi Péter (KitchenRoom Studio, ex-Blind Myself), az énekért Botlik Mátyás (Grenma Studio, The Grenma, Kies), a keverésért és a maszterért pedig Kiss József (Area 51 Studio, Nova Prospect) felelt. A borítót szokásosan a zenekar énekese, Bödecs Andris (AAA Project) készítette, aki el is árult pár érdekes dolgot:

A borítókép egy sivatagi túra alkalmával készült fotó átdolgozása. Helyszín: Death Valley, California. A 395-ös út pedig egy kis faluba, Bridgeportba vezető út a Yosemite lábánál, ahol rendszerint az utólsó napot töltjük, mielőtt hazafelé vesszük az irányt. Itt születnek a végső konklúziók egy kis motel kültéri medencéjében, amikor 4-5 napnyi sivatagi autózás és világmegváltás után megpihenünk, és talán még emberekkel is találkozunk. A szövegvilág az egyik ilyen utazásra való visszatekintésbõl építkezik. Viszont összességében egy nagy metafora, amirõl nem is kell többet beszélni…

A The Idoru idén nyáron kétszer lesz látható élőben:

Fotó: Bodnár Márton