Kaliforniából hozott új klipet a The Idoru

Február elején jelentette be várva várt ötödik nagylemezétThe Idoru, amelynek megérkezett a harmadik előfutára egy mondhatni saját készítésű kisfilm kíséretében. Az április 26-án, a svéd Black Star Foundation gondozásában megjelenő (és különleges színű bakeliteken is előrendelhető) Undertow albumról a nyitótétel és a klipes This Ship Will Sail után itt a Between Good and Evil című zárótétel. A hozzá készült videó történetéről Bödecs Andris énekes mesélt:

A felvételeket Bodnár Márton haverommal rögzítettük, a legutóbbi észak-kaliforniai utazásunkon. Számomra kedvelt helyszíneken készültek a kisfilmek, melyekből végül én vágtam össze a videót. Nem annyira volt koncepció, de végül egy kis sztori is kikerekedett az anyagból. A főszereplők egyébként az unokaöcsém, Gellért és barátnője, Sofie. Gellért ‘Idorun nőtt fel, csak valami időközben történt vele :) Akik kedvelik a keményebb műfajokat, azok itt bele tudnak nézni-hallgatni jelenlegi bandájába (Leer), illetve San Franciscó-i foglaltházas bulikon is elcsíphetik viszonylag sűrűn. (Ha esetleg valaki arrafele járna…)

A stúdiómunkálatok több helyen zajlottak: az énekfelvételek a Grenma Studióban Botlik Mátyás (The Grenma, Kies) felügyeletével, a gitároké az Ash Soundban Horváth Attilával (Subscribe) és Bodnár Péter (Zsiráf Szand, Blind Myself) közreműködésével, a dobok pedig a Pannonia Studióban lettek rögzítve szintén Bodnár vezénylésével, aki a keverést és a masztert is végezte a már említett Zsiráf Szandban.

A lemezbemutató koncert május 10-én lesz a Turbinában, a Petofi, a júliusban a Bane előtt is fellépő Touch és még egy előzenekar társaságában.